Inge van Calkar - Simplon

Inge van Calkar

+ CYNN

Vr 19 April 2019
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

Liedjes schrijven, liedjes opnemen, plaat klaar en hup: zo de prullenbak in. Inge van Calkar vond dat het tijd was voor wat nieuws en gooide alles over een andere boeg. Ze haalde ook haar debuutplaat van de streaming af en nam een nieuw imago tot zich. Het meisje dat we kennen van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland is verleden tijd en ze heeft zichzelf om weten te toveren in een moderne popster met een injectie van elektronica. Meer van deze tijd, meer suspense.

Met haar nieuwe album ‘Reset’ slaat de Groningse zangeres letterlijk op de reset-knop. De plaat kwam vorig jaar uit en werd met lovende recensies ontvangen. Vergeet voor het gemak even haar oudere werk, ook dat van haar oude band ZaZa waarmee ze nog 3FM Serious Talent was en in DWDD stond. Niet dat die muziek slecht was, verre van zelfs, maar deze nieuwe stap zet haar in één klap in de moderne tijd. Dit is niet de fragiele singer-songwriter met een muts op, zoals ze het zelf zo fraai uitdrukt. Nee, hier is een artieste opgestaan die het aandurft met haar muziek op het scherpst van de snede te gaan staan.

De support komt op deze avond van CYNN, een emotionele singer-songwriter met een vleugje bevrijding en geïnspireerd door o.a. The XX. Haar laid-back popsongs krijgen een bijzonder tintje door haar sfeervolle gitaarpartijen, gevoelige stem en pakkende teksten, die vormgegeven worden door middel van haar loopstation en elektronische drumpad.