I Took Your Name + Eva Waterbolk - Simplon

I Took Your Name + Eva Waterbolk

+ The New Poor + Electropoëzie

Do 5 Januari 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Singer-songwriter
Links

Een nieuwe UP en deze keer met een unieke benadering. Deze avond mogen wij 4 bands ontvangen die elk op hun eigen betoverende wijze het publiek inpakken, bespelen en meenemen naar een plek waar het leven zo nu en dan nog wel eens een stukje beter óf droeviger kan zijn. Een UP gevuld met gitaarspel, harmonie en teksten die door merg en been gaan, uiteraard op een zeer positieve en intieme manier. 

I Took Your Name
I Took Your Name klinkt wat brutaal maar zo klinkt zanger Chris van der Ploeg verder helemaal niet. Hij klinkt best wel relaxed eigenlijk. Eerder als iemand die sowieso wel van tevoren had gevraagd of hij je naam mocht gebruiken want hallo, netjes opgevoed! Wel heel benieuwd nu naar welke naam hij zou lenen. Wiens naam zou jij lenen? Ik zou de naam Riverdance erg graag willen lenen. Helemaal als ik Chris was want daarmee zet je iedereen lekker op het verkeerde been (haha been) en dat is fun. Er is wel een hele brutale Riverdance-groep nodig om een dans te verzinnen op de liedjes van Chris want die lenen zich daar niet echt voor. Er zijn bijvoorbeeld erg weinig fiddling violen te horen en wel tamelijk veel gitaar en zang.

Eva Waterbolk
Baby, I love you. I feel so blue, yes it’s true. Deze rijmelarij van likmevestje zul je vanavond niet horen, daar zorgt Eva wel voor. Eva vertelt verhalen met haar liedjes en dat maakt toch een beetje nieuwsgierig. Zouden het waargebeurde verhalen zijn of hersenspinsels vanuit een andere wereld? Het voelt allemaal echt en puurder dan yoghurt. Of het nou in het Gronings, Nederlands of Engels is, je zal  je moeiteloos laten meevoeren door Eva met haar gitaar. Pro-tip: volg haar op Instagram.

The New Poor
Het nieuwe Poor is romantisch. Het nieuwe romantisch is realistisch. Het nieuwe solo is duo. Het nieuwe zingen is harmonieus. De nieuwe Piano is de gitaar. Het nieuwe zwart is goud. Het nieuwe emoties is negeren. Nee hoor, grapje. Gelukkig weet The New Poor hier wel mee om te gaan. Laat Liza en Abel hun harmonieuze verhalen vertellen en je bent al gauw weer vergeten dat het nieuwe zwart goud is…

Electropoëzie
Ken je Maslov’s Hierarchy of Needs? Een piramide waar je basisbehoeften het onderste level vormen en self-actualisation de bovenste. Heb je deze bereikt dan ben je zeg maar het spreekwoordelijke mannetje. Ga bij jezelf na waar jij je bevindt in deze piramide.  Zit jij lekker in je toplevel, verrijk jezelf dan vooral met poëzie door Electropoëzie. Zit je echter in je berenvelletje te overwegen om grassprieten te gaan eten, sla deze dan maar even over.  De naam verklapt het al een beetje. Electropoëzie is poëzie met electro. Met beats dus. Vind je het lastig om hier een beeld bij te vormen, luister dan bijvoorbeeld naar wat oude nummers. Ze hebben echter een nieuw album op komst en zullen daar ook veel van spelen dus je kan er het beste instappen met een open mind, een biertje in je hand en tien vogels in de lucht. Huh.

 

 

I Took Your Name

I Took Your Name klinkt wat brutaal maar zo klinkt zanger Chris van der Ploeg verder helemaal niet. Hij klinkt best wel relaxed eigenlijk. Eerder als iemand die sowieso wel van tevoren had gevraagd of hij je naam mocht gebruiken want hallo, netjes opgevoed! Wel heel benieuwd nu naar welke naam hij zou lenen. Wiens naam zou jij lenen? Ik zou de naam Riverdance erg graag willen lenen. Helemaal als ik Chris was want daarmee zet je iedereen lekker op het verkeerde been (haha been) en dat is fun.
Er is wel een hele brutale Riverdance-groep nodig om een dans te verzinnen op de liedjes van Chris want die lenen zich daar niet echt voor. Er zijn bijvoorbeeld erg weinig fiddling violen te horen en wel tamelijk veel gitaar en zang.
I Took Your Name is bezig met de derde EP en het nodige voorluisterwerk kun je doen door op onderstaande linkjes te klikken. a