Homeboy Sandman - Simplon

Homebase presents:
Homeboy Sandman

+ Deejay Irie

Vr 3 Maart 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €16,- Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

I am the STILL CHAMPION. Wie hiphop zegt, zegt Homeboy Sandman. De rapper uit Queens, New York is een van de meest authentieke en gevatte underground rappers van de afgelopen twee decennia. Zijn boom-bap geluid is eigentijds en verfrissend. Maar nog het meest opvallend is Sandmans rapstijl, wisselend tussen spoken word en rap. Een echte act voor de rapliefhebber en laat dat nou precies zijn wat een Homebase show omvat!

Je zou zeggen dat een rechtenstudie een onwaarschijnlijke plek is voor een hiphop-openbaring. Toch begon Sandman zijn rapcarrière tijdens zijn studie aan de Ivy League. Misschien is dat juist wel hetgeen wat hem zo’n unieke en scherpe stem in hiphop maakt. Na zijn debuutalbum in 2007, releasete hij zijn alom geprezen tweede album Actual Factual Pterodactyl in 2008. Zijn rol als artiest op Stones Throw Records moet ook niet worden onderschat: hij zorgde ervoor dat het label relevant bleef na de dood van J Dilla. Naast zijn solowerk bracht Sandman ook vele albums uit in samenwerking met Aesop Rock (als het duo Lice), en featurede hij op tracks van Blu & Exile en billy woods.

De rapper bracht in 2022 zijn laatste album Still Champion uiteen plaat boordevol positiviteit en heerlijk soulvolle productie. Of, zoals hij zelf zegt: ‘kippensoep voor de ziel gemengd in een pot met de beste Ted Talk die je ooit hebt gehoord’. Het is een zegeviering voor Sandman, die, na een hoop te hebben meegemaakt, eindelijk weer vanuit een happy headspace creëert. Die energie zal hij ongetwijfeld meebrengen op zijn tour, waarbij hij ook Simplon zal aandoen!

Support is er zoals altijd van Deejay Irie.