Homebase - Simplon

Homebase

Joe Kickass + Flowëtisch + Jooz

Vr 11 September 2015
Waar: Kleine zaal Open: 21:00 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €7,50 Deur: €9,50 Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

Na een succesvolle eerste editie keert Homebase terug! Op deze tweede editie zijn er optredens van Joe KickassFlowëtisch en Jooz. Homebase is een organisatie die is ontstaan uit drie Groningse hiphop liefhebbers die iets misten in het aanbod van de hiphop evenementen in Groningen. Ze hebben zelf het initiatief genomen om een event te organiseren en Homebase een thuisbasis te maken voor de hiphop met het echte 90′s gevoel.

Joe Kickass
Gefrustreerd door het huidige hiphop aanbod laat Joe de accessoires vallen en gaat terug naar de basis. Groot gebracht met jazz, begint Joe al op jonge leeftijd te spitten en produceren. Improviserend gaat hij te werk, een paraplu plus lakens worden z’n vocalbooth en wat schoenendozen functioneren als zijn rhymebooks. Wanneer Joe een demotape dropt, wordt hij opgemerkt door het Amsterdamse productieteam Killing Skills. Samen beginnen ze aan meer tracks te werken, wat uiteindelijk uitgroeit tot zijn debuutalbum ‘Mind Joe’, dat via het label Project Mooncircle wordt uitgebracht. Vier jaar later komt de opvolger ‘The Average Joe’ en tussendoor dropt hij nog een paar EP’s, waaronder de meest recente ‘The Walk That Water EP’. Joe Kickass heeft bewezen dat hij een vaste waarde is voor de Nederlandse scene en heeft onder andere al shows geopend voor Black Moon en EPMD. Redenen genoeg voor ons om hem naar het hoge Noorden te halen!

Flowëtisch
Flowëtisch brengt een gevoel van duisternis en creativiteit. Geïnspireerd door meerdere verschillende muziekvormen geeft Flowëtisch zijn eigen draai aan de hiphop. Met diepe doordachte teksten vertellen MC’s Luke en Onid, onder leiding van DJ Roofless, hun eigen visie op de hedendaagse realiteit. Ze hebben al eerder op een kleinere versie van Homebase opgetreden, waar ze een goede indruk hebben gemaakt. Ze weten wel hoe je een podium moet rocken! De EP ‘Monnikenwerk’ is al weer een tijdje uit en daarom gaan ze wat nieuwe tracks te droppen tijdens het optreden in Simplon.

Jooz
Jozua Pentury, beter bekend als “Jooz” is geboren op 20 februari 1992 in Groningen. Hij groeide op in Assen, in een muzikale familie. Jooz zelf is echter een laatbloeier die pas op 21-jarige leeftijd teksten ging schrijven en begon te rappen. In 2014 nam hij zijn eerste track op en nog geen jaar later was zijn mixtape genaamd ‘Het Leven Is Zo’ een feit. Op deze mixtape deelt hij met ons zijn ervaringen en zijn visie door middel van scherpe teksten en een lekkere flow. In zijn tracks zijn invloeden te vinden van soul, jazz en trap muziek. Hij onderscheidt zich door een unieke sound en een belachelijke dosis aan energie! Deze avond komt hij (live) de tent op z’n kop zetten met zijn eigen repertoire.

De avond wordt aan elkaar gedraaid door DJ Krisiz en afgesloten door Gila Selectah