Geannuleerd: Hit the North Showcase - Simplon

Geannuleerd: Hit the North Showcase

Za 4 December 2021
Waar: Bovenzaal Open: 19:30 uur Aanvang: 20:15 uur Ticket: €5,- Genre: Pop / Hiphop
Links

Door de nieuwe corona maatregelen kan de Hit The North Showcase op 4 december helaas niet doorgaan. De gekochte kaarten zullen zo spoedig mogelijk worden geretourneerd. Zodra er betere mogelijkheden zijn voor evenementen, gaan we een nieuwe avond proberen te plannen met deze artiesten.


Hit the North is het platform voor de muzikale headliners van de toekomst uit Noord-Nederland. Een jaar lang volgen geselecteerde acts een divers programma vol kennis, mogelijkheden en toegang tot een groot netwerk muziekprofessionals. Ze kiezen een persoonlijke coach die hen maandelijks begeleidt en de acts sluiten het traject af met een ESNS showcase. Het doel? Het kickstarten van een professionele muzikale carrière. Op 4 december maak je tijdens de Hit the North Showcase kennis met drie van deze acts in Simplon!

Faske
Faske is een muzikant die inspiratie haalt uit het paradoxale bestaan van een twintiger. De teksten beschrijven de feestjes, opstapelende studieschuld en sporadische hartzeer. Deze thematiek gaat gepaard met een mix van traditionele instrumenten, orgels en poppy synths uit de jaren 80. Door deze thematiek te vertalen naar popliedjes probeert hij op speelse wijze deze soms zwaarmoedige onderwerpen te relativeren. Tijdens de show kun je een verrassende mix verwachten van nummers uit het oude repertoire en nummers  van de nieuwe EP waar ze nu mee bezig zijn. Deze nieuwe EP wordt geproduceerd door Wieger Hoogendorp (Goldband, Sophie Straat en Caro Emerald) en Jurjen van der Molen, deze combinatie heeft gezorgd voor een frisse, moderne nederpop-sound met invloeden uit wat oudere Nederpop, zeker de moeite waard dus!

christopher404
Dromerige synths, gitaren zwemmend in galm en verhalen die op het koord tussen hopeloze romantiek en stoïcijnse nuchterheid dansen: christopher404 maakt mooie dingen, zonder dingen mooier te maken dan dat ze zijn. Met zijn hoofd in de wolken en beide voeten op de grond. Zijn intieme Nederlandstalige teksten schetsen niet alleen zijn persoonlijke ervaringen op een unieke impressionistische wijze, maar zullen jou helpen stil te staan bij jouw eigen ervaringen en herinneringen in een wereld die soms veel te snel beweegt.

DANYTHA
DANYTHA is een alternatieve hiphop artiest uit het hoge noorden. De rauwe beats, die zich kenmerken door pompende 808’s en dikke drums, lenen zich perfect voor de harde raps en melodieuze zanglijnen van deze opvallende verschijning uit Assen. DANYTHA is niet bang om de luisteraar op een eerlijke, poëtische en soms kwetsbare manier mee te nemen in haar wereld. Zo gaat ze een strijd aan met een innerlijke demon als angst en heeft ze geen moeite om bepaalde traumatische gebeurtenissen op een artistieke wijze van zich af te schrijven.