Het Kanaal + Youki Flu - Simplon

Simplon UP
Het Kanaal + Youki Flu

Do 28 September 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Kleinkunst / Singer-songwriter
Koop tickets

De markante Groninger firma Het Kanaal is een bende van hardwerkende scheppers. Omdat niets hen van de straat heeft gehouden, zijn ze daar gebleven. In dit onherbergzame landschap van beton, asfalt en staal, zijn deze makers een baken van hoop op deze haast-vergane aardkloot. Geraakt door de mystieke en overweldigende kracht van Moeder Natuur, banen zij zich een weg door het tumultueuze leven in de 21e eeuw met hun eigenzinnige beeldende muziektheater.

Het Kanaal komt naar Simplon met een nieuwe belevenis: muzikaal stripverhaal. In deze voorstelling zal een verhaal worden verteld; niet met woorden, maar met beeld en muziek. Tijdens dit optreden nemen de leden van het muzikale kunstenaarscollectief je mee van ver in het verleden naar een beeld van de toekomst. Beleef een kosmische transformatie die je wereldbeeld voorgoed zal veranderen; een audiovisuele reis door tijd en ruimte. Word astronaut op aarde en ervaar de diepten van het universum en de mensheid.

Solomuzikant Youki Flu (aka Austėja Žvirblytė), opener van de avond, neemt je mee op reis. Laat je leiden naar een muzikale wereld met eindeloze creatieve mogelijkheden, vol verwondering en speelsheid.

De artiest uit Rotterdam speelt meerdere instrumenten en weeft zo een tapijt van betoverende en speelse geluiden. Met haar ukelele bas, elektronische instrumenten en haar zelfverzonnen fantasietaal creëert ze dromerige hyperpop. Laat je verrassen door aanstekelijke melodieën met tekst improvisaties gedragen door verschillende genres. Welmoed