HENGE - Simplon

HENGE

Wo 23 Maart 2022
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €14,- Genre: Electronic / Rock
Koop tickets
Links

Attention Earth! This is HENGE!

HENGE is een groep van vier buitenaardse wezens; Zpor, Goo, Grok en Nom, elk afkomstig uit een andere hoek van het heelal. Samen spelen ze elektronische crossover rock die ze zelf ‘cosmic dross’ noemen. Ze bieden een duizelingwekkende combinatie aan psychedelica, prog rock en techno. Iets wat we op aarde nog niet kennen. 

Met de EP ‘Cosmic Dross’ debuteerde de band in 2017. Vijf nummers van elektronische waanzin die zo uniek en boeiend zijn dat ze gelijk een sterke reputatie kregen in het festivalcircuit. HENGE werd zo goed ontvangen dat ze tijdens de Independent Festival Awards werden verkozen tot Best Live Act in 2018.

Ze gooiden later opnieuw brandstof in hun ruimteraket om twee albums uit te brengen, ‘Attention Earth!’ in 2018 en hun laatste release ‘ExoKosm’ in 2020. Op beide albums is duidelijk dat ze vast hebben gehouden aan hun unieke sound. HENGE zal in maart optreden in onze grote zaal, mis deze ‘buitenaardse’ ervaring niet!


Dit concert is vanwege het coronavirus verplaatst van 24 november 2021 naar 23 maart 2022. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.