Hef - Simplon

Hef

+ Revo + Manzi

Za 21 November 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Deur: €13,- Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

De Nederlandse rapper Hef werd in 2008 met zijn videoclip ‘Puur’ in één klap het gezicht van de wijk Hoogvliet in Rotterdam. Met zijn unieke stijl en rauwe overkomen vergaarde hij de aandacht van de straat én van verschillende gewaardeerde critici. Ondanks al deze aandacht werkte hij snel door aan zijn debuutalbum ‘Hefvermogen’, die verscheen in 2009. Sindsdien gaat Hef als een trein en tekende hij bij het bekende label Noah’s Ark.

In november 2012 bracht Hef zijn tweede solo album ‘Papierwerk’ uit, gevolgd door het album ‘Freddy & Bundy’ samen met Crooks eind 2013. Sindsdien zit men eigenlijk al te wachten op nieuw materiaal van de rapper. Op een samenwerking hier en daar na, bleef het vrij stil. In april verscheen plotseling uit het niets de gratis EP ’6,5′ (Zes En Een Half) en stond Twitter volledig op z’n kop. De EP bevat nummers die de plaat niet gehaald hebben en is als tegemoetkoming voor zijn fans, terwijl hij hard doorwerkt aan het toepasselijk getitelde album ’13′. Met alle lovende woorden over de EP zijn de verwachtingen voor het album erg hoog en kijken we er naar uit om de rapper live weer aan het werk te zien.

Revo is een MC/rapper uit de lokale Groninger muziekscene die al jaren aan de weg timmert. 
Een rapper die geen blad voor de mond neemt, vol van passie is en altijd open en eerlijke teksten heeft. Hij is nu druk bezig met de afronding van zijn Reintroductie EP, die op korte termijn uitgebracht gaat worden. Voor die tijd komt nog zijn Mixtape uit: Dit is Revo.

Manzi is een 18 jarige Afrikaanse Engelstalige rapper woonachtig in Groningen. Onlangs stond hij in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland en als één van de frontmannen van The Boombox is Simplon geen onbekend terrein voor hem. Nu staat hij daar echter solo als extra support bij Hef.