(hed) p.e. - Simplon

(hed) p.e.

+ Psycho Village + DJ Case

Wo 30 November 2022
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €18,50 Genre: Rock
Koop tickets
Links

Al meer dan twintig jaar is (hed) p.e. één van de gezichten van de rap metal scene.

Met aan het roer altijd frontman Jared Gomes, is de band vaak van bezetting gewisseld, maar nooit in intensiteit en energie afgezwakt. Hun zelfbenoemde genre G-punk is een harde mix van hiphop, reggae, punk, rock en heavy metal wat op je geworpen word als een muur van geluid. Op het podium zijn ze een explosie en die kun je op 30 november in Simplon ervaren!

Met het succesvolle album Broke werden ze in een keer een van de belangrijke rapmetal bands van dat moment. Sindsdien hebben ze elf albums uitgebracht en hebben ze in het verleden onder andere getoerd met Korn, System of a Down en Static-X. Hun nieuwste album kwam afgelopen februari uit. Het is de enige show die ze voorlopig in Nederland doen, dus wees daar bij!

Support is er van de Oostenrijkse alternatieve rockband Psycho Village, die in 2014 al veel succes in hun thuisland boekten met zijn debuut EP Selfmade Fairytale – part 1. Toen die plaat werd gerereleased, tourde de band door heel Europa en verkreeg het nog meer succes met zijn single ‘What Was That’ in 2018, die meer dan een half miljoen streams behaalde. In 2019 kwam zijn debuutplaat Unstoppable uit. Dat belooft dus een energieke start van de avond te worden! Verder wordt de muzikale omlijsting verzorgd door DJ Case.