Hearing Dogs For Deaf People + Historian - Simplon

Simplon UP:
Hearing Dogs For Deaf People + Historian

Do 20 Oktober 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Indie / Rock
Koop tickets
Links

De muziek tijdens de Simplon UP van 20 oktober gaat terug in de tijd! Met natuurlijk een modern randje.

Hearing Dogs For Deaf People is naast een Brits liefdadigheidsinitiatief ook nog eens toffe Rotterdamse band. De muziek is een sonische tijdreis die tussenstops maakt bij de alternatieve rock van de 90s, punk van de 70s en de mod cultuur van de 60s. Samengeperst in een nieuw elixer van dansbaar geweld met een duidelijke kern van no nonsense rock’n roll is de band klaar om je hart te stelen. De band heeft al best wat muziek online staan met single “DIY” als recentste toevoeging. Nog geïnteresseerd? Luister dan naar hun album “Killer Willy”. 

Historian is een van de weinig acts die nu al weet dat hij op ESNS 2023 mag spelen dankzij het Hit The North Traject. De muzikale duizendpoot combineert oude en nieuwe muziek tot een bluesy met fuzz gevulde rockshow waarbij het orgel inmiddels onmisbaar is. Denk DeWolff, maar dat iets meer poppy. In 2021 kwam de debuut EP “Things Of Pure Design” met onder andere de single “Generation” uit. De muziek werd goed opgepakt door IndieXL/Free40 Indie Charts en wist zelfs de #1 spot te pakken. Volgend jaar wil Historian zijn debuutalbum brengen met songs die nog grootser zullen klinken dan het voorgaande werk. 

Yung Nilla heeft al menig concertjes in de loop der jaren omlijst met muziek. Met een muziekkeuze vol harde gitaren, catchy hooks en uitstekende melodieuze riffs die altijd oppeppend en energiek zijn, vult ze de ruimte met anticipatie en een aanstekelijke buzz. Daarbij is ze hevig beïnvloed door de post-punk, garage, punk en allerhande bandjes die zich ooit hebben laten zien in de boven of ondergrondse bars die Groningen kent.