Havoc of Mobb Deep - Simplon

Homebase Presents:
Havoc of Mobb Deep

with Big Noyd + DJ L.E.S. + Deejay Irie

Vr 28 April 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €33,- Genre: Hiphop
uitverkocht
Links

Havoc is welbekend als helft van de iconische New York hiphopformatie Mobb Deep. De rapper staat bekend om zijn harde, scherpe teksten en consistente flow, waarmee hij het leven in New York representeert. Havoc verdiende zijn strepen als rapper en producer van hits als ‘Shook Ones Pt. 2’ en ‘Survival of the Fittest’. Homebase verwelkomt deze regelrechte legend samen met Big Noyd en DJ L.E.S. om de legacy van Mobb Deep in Groningen te komen vieren.

Havoc groeide op in Queens, en ontmoette op school in Manhattan Prodigy, waarmee hij Mobb Deep vormde. Een jaar na het debuutalbum van Nas, die in dezelfde buurt opgroeide, verscheen het debuutalbum van het duo, The Infamous, in 1995. Het werd een absolute hiphopklassieker die de toon zette voor de toekomstige generaties East Coast hardcore rappers. Ook solo heeft Havoc naam gemaakt, onder andere als producer voor MC’s als The Notorious B.I.G., Eminem, Nas, 50 Cent en vele anderen.

Ook na het overlijden van Prodigy blijft Havoc een vaandeldrager voor de hardcore hiphop en Mobb Deep. In het jaar van het vijftigjarige jubileum van hiphop is er geen beter moment om deze hiphopheld naar Groningen te brengen.

Support is er zoals altijd van Deejay Irie.