Happy Camper - Simplon

Happy Camper

+ Batobe

Vr 1 December 2017
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,- Deur: €13,50 Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Links

Met een nieuwe plaat, een nieuw geluid en een nieuw gezicht is Happy Camper terug. Dit najaar verschijnt het derde album ‘Gravity’ bij Excelsior Recordings en gaat de band op tour langs de Nederlandse clubs. De eerste show van deze tour is bij ons in Simplon!

Het muziekproject rondom muzikant, producer, componist en animatiefilmmaker Job Roggeveen zoekt op ‘Gravity’ in elf songs de contreien van synthpop en elektronica op zonder het herkenbare Happy Camper gevoel op te offeren. Eerder dit jaar verschenen ‘Easy Way Out’ en ‘Go Home’, deze singles markeren de nieuwe muzikale richting. De catchy melodieën op ‘Gravity’ vormen een treffend contrast met de wat zwaardere thematiek, over op een kruispunt staan in je leven. Met op deze plaat in de gelederen de vocalisten Kris Berry, IX, Pien Feith, Marien Dorleijn (Moss), Emil Landman en Tessa Douwstra (Luwten).

In de afgelopen jaren ontwikkelde Happy Camper zich tot een omvangrijke audiovisuele live-ervaring. Geen wonder als je weet dat Roggeveen met zijn animatiestudio genomineerd is geweest voor een Oscar. Met soms wel twintig muzikanten op het podium een ervaring die je live moet meemaken!

Support deze avond komt van Batobe. Deze jonge utrechtse producer knalt harde beats gecombineerd met heftige bassen en sferische gitaren. Live pakt hij nog meer uit. In zijn liveshows wisselt Batobe gitaarspelen moeiteloos af met het bouwen van beats, triggeren van effecten en het bespelen van synthesizers. Dit alles terwijl hij samen met de zaal danst tot hij erbij neervalt. En als dat al niet interessant genoeg is wordt er ook nog eens gebruik gemaakt audio-reactieve visuals op een speciaal ontworpen beamerscherm.