Grunn’t: The 4th Crusade - Simplon

Grunn’t: The 4th Crusade

Saor + Negator + Altar & more

Za 7 April 2018
Waar: Hele pand Open: 15:00 - 23:59 uur Aanvang: 15:40 uur Ticket: €18,50 Deur: €22,50 Genre: Metal
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Koop tickets
Links

Op zaterdag 7 april kunnen de wapens weer uit het vet, het is namelijk tijd voor een nieuwe genadeloze strijd in Simplon met Grunn’t. Negen bands, verdeeld over twee zalen met een gebalanceerde mix tussen black, death en thrash-metal.

Saor [SCH] (Atmospheric Folk/Black Metal)
Als headliner hebben wij de allereerste show op Nederlandse bodem ooit van de immens in populariteit toenemende Schotse Black/Folk Metal band Saor op Grunn’t mogen wegzetten. Voor hun muziek wordt gebruik gemaakt van traditionele Keltische Folk instrumenten, zoals fluiten, doedelzakken en trommels. Tekstueel gezien put de band inspiratie uit het Schotse erfgoed, cultuur en geschiedenis, de natuur van de Schotse Hooglanden en mistroostigheid. Soar doet momenteel bijna alle grote festivals aan, zoals het Ragnarök Festival in Duitsland, Steelfest in Finland, Midgardsblot in Noorwegen en Iberian Warriors in Spanje. Voor Grunn’t hebben we ze voor een exclusieve Nederlandse show weten te strikken!

Negator [DEU] (Black Metal)
Deze furieuze Noord-Duitse band uit Kiel maakt een brute mix van Black Metal met soms wat Death Metal-invloeden. Dit is één van de bands die wij met enige trots aankondigen. Hun laatste plaat ‘Gates To The Pantheon’ illustreert perfect de sound waar Grunn’t voor staat. De zanger zat nog enige tijd bij de Zweedse Black Metal grootheid Dark Funeral, qua sound komt het oude materiaal ook dichtbij die band in de buurt. Medio december komt de band met een nieuw wapenfeit genaamd ‘GRABLEGUNG’.

Altar [NLD] (Death Metal)
Op Grunn’t denken wij altijd aan de liefhebbers van Oldschool Death Metal! Met het onlangs heropgerichte Altar kunnen zij meer dan opgelucht ademhalen. Sinds 1992 verspreidt de band controverse met albums zoals ‘Youth Against Christ’. Het afgelopen jaar bleek de Christelijke medemens het nog steeds bijzonder moeilijk te hebben. Dit werd duidelijk toen ze op ‘Death over Drachten’ voor het eerst sinds jaren van afwezigheid een try-out show gaven. Na een lange pauze van zo’n 10 jaar komt de band nu sterker terug dan ooit. Wij zijn dan ook enorm benieuwd hoe zij met hun nieuwe line-up op Grunn’t gaan huishouden!

Dystopia [NLD] (Psychedelic Doom infused Black Metal)
Slaughter Messiah [BEL] (Black/Death/Thrash Metal)
Wormwood [SWE] (Melodic Black/Folk Metal)
Bloodphemy [NLD] (Brutal Deathmetal)
Hopeless Dramatica  [NLD] (Death/Doom Metal)
Overruled [NLD] (Speed/Thrashmetal)