Gotu Jim - Simplon

Gotu Jim

+ Baby Boys

Za 18 Maart 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €16,- Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

Gotu Jim staat garant voor gekke teksten met een vette knipoog. De Amsterdamse hiphopartiest weet met een luchtige toon het leven als een jonge student in de stad aan de man te brengen. Neem bijvoorbeeld de track ‘IK BETAAL ME STUFI NIET TERUG’, waarin de rebelse rapper zich samen met Hang Youth inzet voor de zogenoemde ‘Pechgeneratie’: de groep jongvolwassenen die met een grote studieschuld achterblijft. Menig studentenfeest is hij afgeweest om de boel op zijn kop te zetten, en zo bleef Simplon ook in 2019 niet gespaard van een goed feestje. Tijd om dit nog eens dik over te doen!

In 2018 beleefde hij zijn doorbraak met Tweede Klas Shit, een nummer wat hij maakte met zijn goede vriend en vaste producer IJsbrand van Eerdenburg aan de hand van een experiment met een auto-tuneapparaat. Hij bracht in datzelfde jaar nog zijn debuutalbum Tweede Klas uit als eerste artiest op het label Burning Fik, dat opgericht is door Abel van Gijlswijk (Hang Youth) en Pepijn Lanen (Faberyayo). In 2018 volgde een compilatiealbum met Burning Fik labelgenoten genaamd DE FIK 1. 

Ook solo heeft Gotu Jim hard naam gemaakt: met nummers als ‘Stiekem wil ik DJ zijn’, ‘Bonky’, en het album Gouden James heeft hij veel media aandacht gepakt. Live is Jim een genot voor het oog, zo verscheen hij op Lowlands met een getoupeerd kapsel, in de stijl van Goku van Dragonball Z, terwijl hij op handen werd gedragen door de X-Ray. Eén ding is zeker, deze show wordt keihard!

Baby Boys is een verlegen jonge boyband die, net als Gotu Jim, getekend zijn op het Burning Fik label van Faberyayo en Abel. Hun single ‘Oranje Etiket’ ontving al miljoenen streams op Spotify.