GIVEN + MATOYA - Simplon

GIVEN + MATOYA

Simplon UP

Do 8 September 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Rock / Soul
Koop tickets
Links

Zo, na een goede start na de zomer is het tijd wat harders bij UP: twee bands met namen geschreven in HOOFDLETTERS staan vanavond op de bühne: GIVEN en MATOYA. En met die hoofdletters hebben we het harde meteen ook wel gehad. GIVEN bestaat uit twee cellisten (de Litouwse Galya Sky, die ook af en toe zingt, en de Mexicaan Rankka) en speelt verstilde neoklassieke popmuziek die soms onverwacht zwaar uit de hoek komt. In hun nachtelijke, slaaplied achtige versie van Coldplay’s ‘Magic’ hoor je bijna de slowcore van Low en Movietone terug. Aan de andere kant is het instrumentale ‘Suflet’ gebaseerd rondom een dronende en loodzware metal riff, die door het gebrek aan overstuurde gitaren bijna als de soundtrack van een achtervolgingsscene in een historische film lijkt.

MATOYA gooit het over een andere boeg, maar past wonderwel genoeg prima op één line-up met GIVEN. De band rondom zangeres Lima Osta maakt jazzy neo-soul die door de Russische zang van Osta (geboren in Wit-Rusland en – echt waar – voormalig deelnemer aan X-factor aldaar) extra dramatisch klinkt. Momenteel is de band gestationeerd in Nederland, wat een mooie kans is ze eens naar Simplon te halen!

DJ van de avond is de eclectische Tarnim. Hij draait al een tijdje voor Relate Radio waar hij zijn show Elif Terenem heeft omtrent alles qua Arabische muziek. Denk aan Egyptische pop tot aan Palestijnse jazz, of electronische muziek uit het hele midden-oosten. Verder heeft hij ook gestaan bij Noorderzon en Blikopener waar er ook buiten het Arabische spectrum is getreden. Je kunt een eclectische set verwachten van alles wat ook maar grooved!