GIRLSGIRLSGIRLS + MONOWOLF - Simplon

Simplon UP
GIRLSGIRLSGIRLS + MONOWOLF

Do 15 Februari 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Pop-Punk / Emo
Koop tickets

Opgericht aan het begin van dit decennium, staat GIRLSGIRLSGIRLS nu klaar om de boel op te schudden en het op hun eigen manier te doen met een sterke visie en passie. De pop-punk/emo-band verstoort het muzikale landschap met pakkende deuntjes en een onbeschaamde houding. Bestaande uit vier jongens met een gedeelde liefde voor muziek en een sterke drang om zichzelf te zijn, combineert de band pop-punk met 00’s emo en urban elementen. GIRLSGIRLSGIRLS staat voor het kiezen van je eigen pad, in jezelf en elkaar geloven, en biedt ook commentaar op de chaos in de wereld.

Hun eigen afspeellijsten zijn gevuld met nummers van Neck Deep, All Time Low, 5 Seconds Of Summer en YUNGBLUD; inspiraties die te horen zijn in hun muziek. Hun single ‘Harvest Me’ stond wekenlang op de Spotify-afspeellijst “New Alternative” en werd toegevoegd aan de high rotation KinkNL-afspeellijst. Bovendien is de band twee keer geselecteerd voor het Nederlandse Popronde-festival. Door het samenvoegen van rock invloeden uit het verleden met moderne pop, zijn hun live-optredens een spektakel. Vier jezelf, doe wat je wilt, maar doe het met GIRLSGIRLSGIRLS!

MONOWOLF is een verfrissend alt-rock duo uit Groningen met een DIY attitude en het motto ‘it takes two to tango’. Met een omgebouwde gitaar neemt frontman Dirk Wolf zowel de bas, gitaar en zang op zich, en drummer Rens Bult maakt het geheel af met zijn strakke, knallende drums. MONOWOLF maakt catchy poprock waarvan je de refreinen zo mee kan zingen, maar ook stevige 90’s rock waardoor de spijkers uit het podium trillen. Voor liefhebbers van Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers en Queens of the Stone Age, er zit er voor iedereen wat bij! 

Afgelopen zomer bracht het duo hun eerste single Coda’ uit. MONOWOLF speelde eerder bij Warhol Live, Usva Live en in januari bij Buckshot Upstairs (ESNS). 3voor12 Groningen schreef het volgende over de ESNS show; ‘Het duo maakt gelijk duidelijk dat je met z’n tweeën niet minder herrie hoeft te maken en vullen de Buckshot gelijk met hun volle, verfrissende geluid. Dit duo gaan we zeker in de gaten houden!’.