Gavlyn and Dillon Cooper - Simplon

Homebase presents:
Gavlyn and Dillon Cooper

+ Deejay Irie

Vr 21 April 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €18,50 Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

De East Coast ontmoet de West Coast in een droomsamenwerking die uitkomt: Gavlyn en Dillon Cooper. Gavlyn is als rapper al meer dan tien jaar diep geworteld in de hiphop-scene, terwijl de in Brooklyn gevestigde Dillon Cooper legendes op tournee heeft ondersteund waaronder Wu-Tang Clan, Nas, De La Soul en The Pharcyde. Samen komen ze op de ‘Flow’ EU tour terug naar Europa en verwelkomt Homebase hen in Simplon voor een show.

Geboren in Brooklyn en opgegroeid in het hart van New York City, belichaamt Dillon Cooper het mantra van de stad die hem opvoedde: Ridiculous and Driven. Dillon ontving een studiebeurs voor zijn muzikale bekwaamheid in gitaar aan het Berklee College of Music. Hier vond hij ook zijn liefde voor hiphopmuziek en verlegde hij zijn focus naar schrijven en produceren, waarmee hij koers zette naar wereldwijd succes. Hij brak door met zijn single ‘State of Elevation’, die intussen al meer dan negen miljoen keer gestreamd is.

Gavlyn, geboren en getogen in de San Fernando Valley, is een Latijns-Amerikaanse rapper die is voortgekomen uit de smeltkroes van de rapscene in Los Angeles. Haar songteksten staan voor een positieve boodschap van kracht en weerstand. De artiest haar doorbraaksingle ‘What I do’ veroorzaakte schokgolven in de scene en ging viral met miljoenen views en streams. Na release van haar succesvolle debuutalbum From the Art en een wereldwijde tour trad ze op bij onder andere Snoop Dogg’s GGN News, het ‘COLORS – Berlin’ YouTube kanaal, evenals tijdens shows met hiphop zwaargewichten Wu-Tang Clan, Mac Miller en Schoolboy Q.

Beide artiesten zijn geen onbekenden in Europa, elk met hun eigen enorme fanbase aan deze kant van de vijver, maar het zal de eerste keer zijn dat ze hun respectievelijke shows samenbrengen. In maart brengen de twee samen een project uit. De details zijn nog gehuld in mysterie, en dat maakt de buitengewone co-headline tour nog dubbel zo opwindend! Tijdens de tour komen ze ook naar Simplon.