Fresku - Simplon

Fresku

+ Braz + Rum & Skunk

Za 31 Oktober 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €11,- Deur: €14,- Genre: Hiphop
uitverkocht
Links

Al op jonge leeftijd wist de Nederlandse rapper Fresku dat hij niets voelde voor een gewone kantoorbaan. Hij wilde zelf dingen creëren en begon op zijn veertiende met rappen. Stukje bij beetje wordt hij serieuzer en op zijn twintigste vormt hij de groep Zwarte Schapen. Niet veel later gaat hij solo verder en zetten de openhartige nummers ‘Brief Aan Kees’ en ‘Twijfel’ Fresku meteen op de kaart als een unieke, persoonlijke rapper. Die combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid, kenmerkt zijn werk. Het debuutalbum ‘Fresku’ slaat meteen aan – en in één klap behoort de rapper tot de top van de Nederlandse hiphop. Zelf omschrijft hij de tijd sinds zijn doorbraak als een ‘droomvlucht’.

In september verschijnt het derde album ‘Nooit Meer Terug’, waarvan wordt verwacht dat het een van de meest besproken Nederlandse hiphop albums van 2015 gaat worden. Opnieuw wisselt Fresku gretig en gedurfd af tussen humor en openhartigheid, tussen komische kwinkslag en serieuze vertelling. Zelf omschrijft hij ‘Nooit Meer Terug’ als een album dat vooral over angst gaat. Het is oprecht en zo brengt hij dat live ook ten gehore. Op het bevrijdingsfestival dit jaar hoorden we in Groningen al een klein voorproefje van het album, maar dit najaar kunnen we er volledig van gaan genieten.

Support: Braz + Rum & Skunk

De uit Bergen op Zoom afkomstige rapper Braz deelt zijn eigenzinnige wereld van gebeurtenissen situaties en thema’s in de vorm van rap. In 2009 kwam hij met zijn eerste online-tape die opgevangen werd in de Eindhovense hiphop-scene. Gaandeweg raakte hij steeds meer betrokken in ‘de NL rapscene’. Dit jaar brengt hij ook zijn album ‘Zakelijk Vies’ uit met onder andere samenwerkingen met Fresku, Mocromaniac, Kutzooi en Velorisa Yorks.

Sinds 2012 beschrijft Rum & Skunk hoe ze zichzelf en de wereld om hen heen zien. Dit wordt gecombineerd met soulvolle, stevige beats. Het eerste wapenfeit hiervan kwam uit in 2014, het debuutalbum ‘Essentie’. In het najaar van 2015 wordt een EP uitgebracht die ‘Hoge Pieken’ gaat heten. Op het podium toont de groep pas echt z’n ware aard. Ze zijn strak op elkaar ingespeeld en performen met een enorme dosis energie en minstens zoveel overtuiging.