Fred Wesley and the New J.B.'s - Simplon

Homebase presents:
Fred Wesley and the New J.B.'s

+ Deejay Irie

Za 27 Mei 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €28,50 Genre: Jazz, Funk, Soul
uitverkocht
Links

Dit concert is volledig uitverkocht. 

De roots van hiphop liggen diep geworteld in de jaren 60. James Brown, de Godfather of Soul, was met zijn band de J.B.’s de grondlegger van funk, een genre dat later zou vertakken tot hiphop. En Brown zou niets zijn zonder the  “most famous sideman in the world”Fred Wesley. Voor Homebase is het dan ook een eer om de bron van eindeloze hiphopinspiratie naar Simplon te halen.

Fred Wesleys indrukwekkende muziekcarrière begon al op jonge leeftijd. Hij startte zijn carrière als trombonist bij onder andere Ike en Tina Turner. Vervolgens werkte hij onder meer samen met George Clinton’s Parliament-Funkadelic en Bootsy’s Rubber Band van Bootsy Collins. Hij deed sessiewerk voor onder andere Earth, Wind and Fire, Barry White, The Gap Band, Red Hot Chili Peppers en ontelbare andere artiesten.

Wesley is niets minder dan een funklegende te noemen, met meer dan 1500 tracks, albums en EP’s op zijn naam. Met bijdragen aan baanbrekende hits zoals ‘Big Payback’ (Brown & The J.B.’s), ‘P-Funk’ (Parliament) en ‘Stretching Out’ (Bootsy) is hij ook een van de meest gesamplede muzikanten ter wereld. In de hiphopwereld zijn zijn samples zelfs essentieel geworden.

Maar niets heeft meer betekend voor muziek dan zijn rol in de legendarische vaste band van James Brown: The J.B.’s. Als onder andere dirigent, arrangeur en een primaire componist zorgde hij ervoor dat The J.B.’s een welverdiende reputatie kreeg als het strakste, best geoefende instrumentale ensemble in het funkgenre. De groep heeft samengewerkt met onder andere Bobby Byrd, Lynn Collins en meer namen die geassocieerd zijn met James Brown, een flink aantal platen geproduceerd onder verschillende namen als The James Brown Soul Train, Fred Wesley and the J.B.’s, Maceo and the Macs, A.A.B.B. en Fred Wesley and the New J.B.’s.

Met de New J.B.’s tourt Wesley al jaren de wereld rond, maar het is zeldzaam dat hij in Groningen optreedt. Het wordt dus een show om niet te missen, voor welke muziekliefhebber dan ook!

Support is er zoals altijd van Deejay Irie.