For I Am King - Simplon

For I Am King

+ Hibakusha + BAA$

Vr 24 Mei 2019
Waar: Grote zaal
Open: 20:00 - 23:30 uur
Aanvang: 20:30 uur
VVK: € 13,50
DVK: € 15,-
Genre: Metal

Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Als een storm trekt For I Am King het land over en neemt met windkracht tien de Nederlandse metalscene over. Ook Duitsland en België moeten eraan geloven. Deze furieuze metalband trekt de aandacht met een frontvrouw die de menigte versteld doet staan met haar brute stem. Hun sound is modern, complex maar in zekere zin ook toegankelijk.

Onlangs brachten ze hun tweede album ‘I’ uit, een verfrissend en eigentijds album waarin de groei van de band sterk naar voren komt. Het album geeft de band een nieuw gezicht, waarin het oude gezicht van hun debuutalbum ‘Daemons’ nog steeds zichtbaar is. Gepaard met driftige riffs en vlijmscherpe drums zetten ze keer op keer een explosieve liveshow neer! De mensen die ze onlangs hebben gezien tijdens ESNS weten precies waar we het over hebben. Ze hebben grote festivals als Dock’em Open Air, Wacken Open Air en Jera On Air op de planning staan voor deze zomer. Maar voor het zo ver is, zijn ze al in Simplon te zien!

Geïnspireerd door de zwaarste metalbands levert het Haarlemse Hibakusha de support met snoeiharde beats en krijsende lead-partijen. Hun shows zijn altijd uiterst intens en bovendien ook groovey. De tweede support komt van BAA$. Deze Groningse band is het resultaat van een mad experiment waarin het DNA van Pantera en Ice-T gekruist is met dat van Bruce Lee en The Predator. De band is geboren in de krochten van een stinkende dojo, waar keiharde battles herdacht worden in bloedvlekken op de boksringvloer.