For I Am King - Simplon

For I Am King

+ Another Now

Za 25 Maart 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €15,- Genre: Metal
uitverkocht

Dit concert is verplaatst van 11 februari naar 25 maart 2023. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Maak kennis met For I Am King. De Amsterdamse metalband levert een agressieve mix van moderne en furieuze metal, gecombineerd met hypnotiserende melodieën en de unieke vocalen van blikvanger en frontvrouw Alma Alizadeh. Bundel al die krachten, en je krijgt gegarandeerd een gedenkwaardig schouwspel

De band werd in 2013 opgericht en bracht in 2016 zijn eerste album Daemons uit. Het terugkerende thema op de releases van het kwintet is macht. Het album I was daar een metafoor voor. Zijn volgende album Crown, die in januari uitkomt, is daar een logisch vervolg op. De band van eigen bodem heeft binnen én over de grenzen flink indruk gemaakt: zijn vorige albums werden alom geprezen door critici. Er volgden wereldwijde shows in onder andere Japan, China en Europa.

Na een afgelaste show vorig jaar komt For I Am King zijn show dubbel en dwars inhalen. Want het kwintet is na de pandemie en met een nieuw album terug en gaat harder dan ooit. Simplon wordt dus geheid verpletterd met een vlammende show!

Support is er van Another Now. Dit metalcore quintet uit Eindhoven laat in zijn muziek zowel de mooie, als de ziekelijke kant van de maatschappij zien. Geïnspireerd door bands als Northlane, Bad Omens en Crystal Lake creëert de band een eigen sound met invloeden uit de metalcore en alternatieve metal.