Folk Road Show - Simplon

Folk Road Show

+ Jasper Schalks

Vr 15 December 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €8,- Deur: €10,- Genre: Folk
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Links

Een gevarieerde avond van fluister harmonieën tot indie rock, dat is perfect weggelegd voor Folk Road Show. Een internationaal collectief bestaande uit 5 songwriters uit Nieuw-Zeeland, Canada en Nederland, die elkaar afwisselen op gitaar, banjo, mandoline, trombone en drums. Crosby, Stills, Nash en Young springen ter gedachte, maar dan met een huiskamer vibe.

Folk Road Show heeft er al meerdere Europese tours opzitten en tijdens de laatste tour kwam hun zelfgetitelde album tot stand. Elk van de leden draagt bij aan de songwriting en neemt leadzang voor zijn rekening. Met z’n vijven zorgen ze voor een eclectische, gevarieerde live show, intiem en uitbundig, van fluister-harmonieën tot indie rock compleet met epische trombone solo’s. Dit alles resulteert in een betoverende sound en een dynamische live show waar het plezier vanaf spat. Een must-see!

Support van de avond komt van Jasper Schalks. Deze singer-songwriter woonachtig in Amsterdam, maar afkomstig uit de Kop van Noord Holland, maakt muziek beïnvloed door stokoude folk en melancholische americana. Inmiddels gewapend met viool, contrabas, mandoline en pedal-steel komt de sound van Jasper sterker dan ooit naar voren.

In 2014 won hij de Lakeside Stories singer-songwritercontest in Hoorn en de Cool en Kompleks singer-songwritercontest in Heerhugowaard. Ook was Jasper Schalks actief in de popronde. In 2016 speelde hij namelijk 26 gigs bij dit evenement. En alsof dat al niet genoeg was behaalde hij óók nog eens de finale van de Amsterdamse popsongcompetitie ‘Mooie Noten’. Een mooiere opener konden we ons niet voorstellen.