Flor Concreta + dort. - Simplon

Flor Concreta + dort.

Simplon UP

Do 9 Juni 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Electronic / New Wave
Koop tickets
Links

Een van de acts voor deze avond is Flor Concreta. Een dikke drie jaar geleden, op 2 mei 2019, stond The Pool of Tears op ons podium. Wat veel mensen misschien is ontgaan, is dat Gene Teysse, de man die schuil gaat achter The Pool of Tears, ook curator is van het post-punk blog In Depth Music, dé plek om obscure new wave bands te ontdekken en eindelijk te waarderen. Iemand die je daar daar zoal tegenkomt is Flor Concreta, het gothic new wave project van Vini Ferreira (wat op zich al een uitstekende podiumnaam was geweest!). Ferreira bracht een groot deel van zijn leven door in vliegtuigen tussen São Paolo en Amsterdam, maar als hij niet vliegt, maakt hij muziek. Duidelijk beïnvloed door Bauhaus, Clan of Xymox en Sad Lovers & Giants, bouwen de nummers zich op vanuit de drumcomputer en basgitaar en komen er lagen synths en gitaar overheen waar The Cure ten tijde van Faith en Pornography slechts van kon dromen. De zang, die vaak in het Portugees is, maakt het allemaal nog atmosferischer.

dort. is een duo dat synthwave en jaren ’80 new wave mixt tot overdonderende, melodieuze pop met een duister randje. Pompende drumcomputers, pulserende baslijnen, smeuïge lagen synths, vuige, wavy gitaren en pakkende zang zorgen voor een unieke sound. Eentje die is geïnspireerd door o.a. New Order, The Cure, Ultravox, en net zo goed door bijvoorbeeld White Lies en Editors. dort. is opgericht in 2020 en bracht tot nu to 6 tracks uit, te vinden op Spotify, Youtube en alle andere streamingdiensten.

DJ van de avond is Relate Radio-ster Lorakel, die een verse lading aan uiteenlopende en verrassende platen (of gewoon een USB stick vol bangers) mee naar boven zeult om de avond muzikaal aan elkaar te lijmen!

Tekst door Hugo Heinen.


Helaas heeft Shy Guys last-minute moeten afzeggen, gelukkig is er vervanging van dort.