Flor Concreta + Shy Guys - Simplon

Flor Concreta + Shy Guys

Simplon UP

Do 9 Juni 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Electronic / Punk
Koop tickets
Links

Een van de acts voor deze avond is Flor Concreta. Een dikke drie jaar geleden, op 2 mei 2019, stond The Pool of Tears op ons podium. Wat veel mensen misschien is ontgaan, is dat Gene Teysse, de man die schuil gaat achter The Pool of Tears, ook curator is van het post-punk blog In Depth Music, dé plek om obscure new wave bands te ontdekken en eindelijk te waarderen. Iemand die je daar daar zoal tegenkomt is Flor Concreta, het gothic new wave project van Vini Ferreira (wat op zich al een uitstekende podiumnaam was geweest!). Ferreira bracht een groot deel van zijn leven door in vliegtuigen tussen São Paolo en Amsterdam, maar als hij niet vliegt, maakt hij muziek. Duidelijk beïnvloed door Bauhaus, Clan of Xymox en Sad Lovers & Giants, bouwen de nummers zich op vanuit de drumcomputer en basgitaar en komen er lagen synths en gitaar overheen waar The Cure ten tijde van Faith en Pornography slechts van kon dromen. De zang, die vaak in het Portugees is, maakt het allemaal nog atmosferischer.

Daarover gesproken, dat atmosferische zit wel goed bij Shy Guys, die vanavond als eerst op ons podium staan. Zelf noemen ze hun muziek emo ambient, al zou ik het eerder muscular ambient noemen. Een trio van o.a. ex-Deutsche Mark leden, met een hoop synths en een hart voor drone. Kom op tijd!

DJ van de avond is Relate Radio-ster Lorakel, die een verse lading aan uiteenlopende en verrassende platen (of gewoon een USB stick vol bangers) mee naar boven zeult om de avond muzikaal aan elkaar te lijmen!

Tekst door Hugo Heinen.