Figgie - Simplon

Figgie

+ Steve French

Vr 25 Oktober 2019
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Pop / Rock
Koop tickets
Links

Het komt niet vaak voor dat Nederlandstalige indie songs verrassend internationaal klinken. De Utrechtse band Figgie verovert er steeds meer harten mee. In het authentieke, verfrissende geluid van de band resoneert de DIY-mentaliteit waardoor de band zich heeft laten inspireren vanuit de skatescene. Dit najaar komt Figgie met hun allereerste album, waarmee de vier heren een uniek debuut presenteren!

Je hoort in de muziek van Figgie een frisse mix invloeden van Porches, Unknown Mortal Orchestra, Foals en Eefje de Visser. Zo bijzonder als deze vier inspiratiebronnen samen klinken, zo klinkt het ook echt. Samen met het publiek veroverde de band eerder al de Popronde, Noorderslag en poppodia in alle windrichtingen. Veel van de speelsteden kunnen niet meer om de band heen; naar het schijnt zijn er in vier maanden tijd zo’n 26.000 logo’s geplakt. De kans is dus groot dat het logo met de twee ruiten je heel bekend voor komt, ook in Groningen is de sticker overal te vinden.

In het voorprogramma staat Steve French. Deze man vindt het geweldig om samen met zijn bandgenoten van desolate tankstations naar duistere poppodia te rijden. Beïnvloed door Car Seat Headrest en The Strokes zingt hij mee met Modest Mouse’s ‘The Lonesome Crowded West’.  Met hun debuutalbum Lightning Tiger Running die afgelopen juni is uitgebracht zijn ze vastberaden om het startschot te geven voor een geweldige avond.