Falco Benz - Simplon

Falco Benz

+ Ambivalenz

Vr 9 December 2016
Waar: Kleine zaal Open: 22:30 - 00:15 uur Aanvang: 23:00 uur Ticket: €8,- Deur: €9,- Genre: Electronic
Koop tickets
Links

De alombekende Falco Benz komt ons op 9 december eens trakteren op een verlaat sinterklaascadeautje. Of is dit nou een vervroegd kerstpresentje? Wie weet, in ieder geval zijn wij ontzettend blij dat wij Eelco Topper, want zo heet ‘ie in het echie, mogen ontvangen in onze zaal. Je zult hem misschien kennen als toetsenist van Giovanca, Benny Sings of het Kyteman Hiphop Orkest.

In z’n beginjaren als performer was Falco vooral bezig met het project Knobsticker, een funky duo dat hij vormt met drummer Pim van Ham. Nadat dit project op een lager pitje kwam te staan, kon Falco het niet laten om met z’n vingers van de toetsen af te blijven. Hij bleef spelen, het bleef maar jeuken en hij raakte aan de knutsel met de synthesizer en de drumcomputer. Deze vlugge romance gaf geboorte aan een aantal soloplaatjes die wel in de smaak vielen bij de baas van Magnetron Music.

In 2013 kwam hij met zijn eerste solo EP op de markt; ‘Analoge synth voor cocktailparties’, zo omschrijft de artiest zijn eigen muziek. Met zijn eerste plaat op zak werd Falco een graag geziene gast in het voorprogramma van De Jeugd Van Tegenwoordig. In 2014 verscheen de tweede EP ‘Hat Tricks’, en met de gelijknamige hit scoorde Falco lekker in binnen- en buitenland. Onlangs verscheen z’n nieuwe single ‘Like Today’ wat direct de teaser is voor het nieuwe album ‘Confiturisme’. Het album verschijnt op de 11e van de 11e, dus in december zal Falco zwaarbewapend met nieuw werk hier in Simplon staan.

Ambivalenz zijn Alex Smit & Limuel Mulder. Ze zijn al vrienden vanaf de middelbare school. Eerst waren beiden indiviuele dj/producer, maar toen ze er achter kwamen dat ze dezelfde interesses hadden in elektronische muziek besloten ze om hun krachten te bundelen. Door de invloeden van o.a. ‘Boys Noize’, ‘Justice’, ‘Gesaffelstein’, ‘Erol Alkan’, ‘2ManyDj’s’ en vele anderen mixen zij electro, acid, techno en house. Het gaat om spelen met verschillende grooves en energie levels. Geen grenzen, gewoon verschillende genres bij elkaar brengen om het publiek mee te nemen op een onvoorspelbare reis. Inmiddels hebben ze gigs in clubs en op festival over de hele wereld gehad en zijn ze winnaars van Michel de Hey’s ‘Kweekvijver 2016’ .