Evil Empire Orchestra - Simplon

Evil Empire Orchestra

+ Martha Jane & The Talisman

Vr 17 November 2017
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €11,- Deur: €11,- Genre: Psychedelica / Dirty Soul
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Links

Het Belgische Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. Dit achtkoppige orkest neemt krachtig een eigen plaats in de muziek in waar dirty soul en psychedelica elkaar ontmoeten. Ondersteund door de krachtige stem van frontvrouw Kimberly Dhondt is dit een band die je moet horen, zien en voelen.

Pluimen werden al verdiend bij Hooverphonic, Internationals, El Tattoo Del Tigre, Antwerp Gipsy Ska Orkestra en Creature With The Atom Brain. Trefpunt (BE) plaatste deze band al op hun lijst van favoriete live acts en in oktober ligt er een debuut EP in het vooruitzicht. Genoeg reden om naar Simplon te komen en deze enerverende live ervaring mee te maken!

Support komt deze avond van Martha Jane & The Talisman. Martha Jane Settler groeit op in the Middle of Nowhere. Met de blues, country en oude mythes van het platteland op zak beschrijft ze haar ontmoetingen met de demonen die in de grote stad blijken te leven. Martha Jane & The Talisman maakt eigenzinnige, mystieke muziek. De band is muzikaal geïnspireerd door bands als Nirvana, The Black Keys maar ook door Tina Turner!

In samenwerking met producer Attie Bauw (De Staat, Racoon) brachten zij in 2016 hun debuutalbum ‘Hello Demon’ uit. Het resultaat mag er wezen. Dat Martha Jane & The Talisman niet schroomt om te experimenteren mag duidelijk zijn. Met een nieuwe single op zak komen zij naar Simplon om even goed de bakplaat te verwarmen.