Everlast (acoustic) - Simplon

Everlast (acoustic)

+ Hans Hannemann

Wo 18 November 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €16,- Deur: €17,- Genre: Blues / Rock
Koop tickets
Links

Het begon voor Erik Schrody, beter bekend als Everlast, allemaal met de hiphop groep House Of Pain. In de jaren ’90 scoorde de groep een wereldhit met het aanstekelijke nummer ‘Jump Around’. Echter besloot Everlast om solo verder te gaan en verraste hij de muziekwereld met zijn soloalbum ‘Whitey Ford Sings The Blues’, waarmee hij een compleet andere weg in sloeg. De bijzondere combinatie van hiphop, blues, folk, country en rock zorgde voor veel aandacht en er gingen meer dan dan 3 miljoen exemplaren van het album over de toonbank. Met de single ‘What It’s Like’ wist hij ook solo een flinke hit te scoren.

Met zijn akoestische blues/country rock en zijn imposante rauwe stem zet Everlast inmiddels alweer ruim 25 jaar solo zijn eigen geluid neer. In die jaren zijn er zeven albums verschenen, waaronder ’The Life Acoustic’ in 2013. Een album waarop hij enkel en alleen akoestische nummers laat horen. Voor dit najaar staat er een nieuw album op de planning en daarbij hoort natuurlijk een tour, waarmee we deze bijzondere artiest in Simplon mogen ontvangen.

Support komt van de Groningse singer-songwriter Hans Hannemann. Zijn songs lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een donker stemgeluid en pakkende melodieën klinkt het authentiek én toegankelijk. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn debuutalbum en verscheen onlangs de eerste single ‘Rodeo Clown’.