Eurosonic - Simplon

Eurosonic

Liss + Postaal + Mura Masa + Stormzy & more

Do 14 Januari 2016
Waar: Hele pand Open: 19:30 - 03:00 uur Aanvang: 20:00 uur Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Kaartverkoop via de website van Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, Aurora, Bastille, Dotan, Ibeyi, James Blake, Jett Rebel, Hozier, Milky Chance, Royal Blood en Seinabo Sey.

MAIN
Liss (DK) 20:45 uur
Het jonge collectief Liss bestaat uit vier klasgenoten uit het Deense Aarhus. Liss heeft al op korte termijn succes geboekt in thuisland, met voorprogramma’s van onder andere Rangleklods en Jungle. Met een slimme R&B-sound worstelt Liss zich behendig tussen leuke jaren tachtig kitsch en vernieuwende indiegroepen als Purity Ring en Chrvrches. Het is daarom moeilijk voor te stellen dat Liss ook op Europese schaal lang onder de radar zal blijven.

Postaal (FR/UK) 22:15 uur
Er is vooralsnog weinig bekend over het mysterieuze Engels-Franse electropop-duo Postaal. We weten in ieder geval dat Postaal een sterke band heeft met populaire Franse dancegroep The Shoes. In tegenstelling tot de prettig gestoorde intensiteit van voorgenoemde pakt Postaal het wat subtieler aan. Single Freedom demonstreert een spaarzame doch emotioneel beladen sfeer, terwijl En Vogue-cover Don’t Let Go doorspekt is met retrofuturistische trekjes.

Mura Masa (UK) 23:45 uur
Onder de naam Mura Masa schept Alex Crossan spannende R&B producties, opgetogen met een kleurrijke stampei van samples, fragmentarische backbeats en live instrumenten. Na te zijn begonnen als beatknutselaar onder de SoundCloud/Soulection-doctrine, werd Mura Masa’s sound geleidelijk aan steeds organischer en emotioneler. Het 17-jarige wonderkind vertolkt zijn muziek in feite als eenmansband, eigenhandig de drums, gitaren, piano en synths voor zijn rekening nemend.

Stormzy (UK) 01:15 uur
Stormzy is een talentvolle rapper uit Londen. Hij voert momenteel een nieuwe generatie Britse MC’s aan met zijn razende ‘neo-grime’ flow en progressieve houding jegens commerciële muziek. Stormzy is de eerste rapper zónder platencontract die bij Later… With Jools Holland heeft opgetreden. Hij krijgt tevens veel lof toegedeeld van generatiegenoten als Wiley, Skepta en Wretch 32.

UP
Smerz (NO) 20:00 uur
Begun (ES) 21:30 uur
Chloe Martini (PL) 23:00 uur
Kenton Slash Demon (DK) 00:30 uur
Branko (PT) 02:00 uur