Eurosonic woensdag - Simplon

Eurosonic woensdag

Birrd + Mickael Karkousse & more

Wo 17 Januari 2024
Waar: Hele pand Open: 20:00 uur Aanvang: 20:10 uur Genre: Pop / Electronic
Voorverkoopinfo: Tickets are available through ESNS.
Links

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival. Zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

Grote Zaal

20:10
Bo Milli (NO) 
Met een aanleg voor zelfkritiek en een talent om daar kunst van te maken, is Bo Milli een belangrijke nieuwe stem in de muziek. Via haar dagboekteksten schrijft de slimme milieuactivist haak na haak terwijl ze door haar innerlijke conflict navigeert. Bo Milli, die opgroeide op een Noors eiland, maakte contact met de beroemde producer Odd Martin – bekend van zijn werk met Aurora en Sigrid – en bracht in oktober haar debuut-EP ‘Making Friends’ uit.

21:30
Julia Sabaté (NL)
Julia Sabaté nodigt je uit op een boeiende reis door de diepten van passie, emotie en rauwe gevoelens. Afkomstig uit een bescheiden stadje in Nederland, maar toch diep geworteld in haar Spaanse erfgoed, gaat ze onbevreesd op een muzikaal avontuur om opnieuw verbinding te maken met haar voorouderlijke roots. Gedreven door haar aangeboren connectie met emoties, dierbare herinneringen en persoonlijke verhalen, weeft Julia een meeslepende mix van pop-, elektronische en hiphop-invloeden.

22:50
Mickael Karkousse (BE)
Twee jaar na zijn debuut-EP, is Mickael Karkousse klaar voor het grote werk met zijn eerste soloalbum ‘Hello’. Na het uitbrengen van zes platen met electrorockers GOOSE – een van de grootste Belgische bands van de 21ste eeuw – duurde het enige tijd voordat de frontman zijn kenmerkende solo-geluid vond. Daarin verstopt hij zijn liefde voor synthesizers zeker niet. Verder klinkt het album merkbaar vrolijker en voller dan de EP. Met enige regelmaat komen de jaren 70 en 80 om de hoek kijken.

00:10
Birrd (FR)
Stel je melodische elektronische muziek voor die perfect is om te dansen in een donkere club of om te luieren op een zonnig strand, en je hebt je de debuut-EP van Birrd voorgesteld. ‘Alba’ roept scènes op van de Corsicaanse kust en de New Yorkse skyline, beide inspiratie voor deze Frans-Italiaans-Amerikaanse artiest uit Rouen. Het Louvre nodigde hem uit om composities te maken geïnspireerd door zes meesterwerken en om een maandelijkse uitvoering als rondleiding te creëren. Water en de oceanen dienen als inspiratie voor zijn derde EP, gepland voor begin 2024.
Pseudo-nationalistische aardappelen, lokale voedselmarkten overspoeld door prei, honden in de ruimte… alles is mogelijk in de vreemde, kleurrijke wereld van Franek Warzywa & Młody Budda (Frankie Veggies & Young Buddha). Het sensationele audiovisuele Poolse duo ging viraal via TikTok, maar het is de rauwe energie van een liveshow waar ze het meest naar hunkeren (behalve het eten van je groenten natuurlijk). Franek Warzywa en Młody Budda zijn gecertificeerd vers, net als de groenten waar ze over zingen.

Bovenzaal

CHAiLD (LU)
Daniela Pes (IT)
Nathalie Froehlich (CH)
NFNR (UA)