Eurosonic donderdag - Simplon

Eurosonic donderdag

Graham Lake + Ralphie Choo & more

Do 18 Januari 2024
Waar: Hele pand Open: 20:00 uur Aanvang: 20:10 uur Genre: Pop / Electronic
Voorverkoopinfo: Tickets are available through ESNS.
Links

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival. Zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

Grote Zaal

20:10
Kleine Crack & Slagter (BE)
Cult-rapper Kleine Crack en zijn vaste producer Slagter zijn een duo uit Antwerpen, die hun vernietigende stroom uit de boerentoren storten. Ze zitten op het label Burning Fik van Faberyayo en Abel en maken ook steeds meer geluid in Nederland. Maak je klaar voor de bezeten ritmes en helse energie, die je waarschijnlijk al kent van absolute clubbangers als ‘ELEKTRO STRESS 2’ ft. Rico, ‘COWBELL BANGER’ met LIONSTORM of ‘GOUWE ANKH’ met Ray Fuego.

21:30
Eddington Again (DE)
De Berlijnse kunstenaar Eddington Again wordt geprezen om hun vocale vaardigheden en kameleontische gelaagdheid van identiteiten. Nadat ze in 2015 hun soloproject begonnen, konden ze door deze unieke identiteit hun begin opnieuw verkennen, wat resulteerde in de EP’s ‘Damani3’ en ‘Damani6’. Terwijl ze zich blijven verdiepen in verborgen kennis, onderdrukte intimiteit, suggestieve verhalen en muzikale metamorfoses, verklaart Eddington: “de volgende evolutie is Naomi9.” Hun stijl varieert van klassieke soul en R&B-bops tot experimentele popballads.

22:50
Graham Lake (SE)
Graham Lake is een 21-jarige artiest/producer/schrijver die op 6-jarige leeftijd cello begon te spelen, in zijn vroege tienerjaren elektronische muziek ontdekte en dit vervolgens allemaal in zijn eigen geluid vermengde. De Zweed schrijft, produceert, mixt en mastert vrijwel al zijn platen. Hij is een Apple Up Next-artiest en zijn muziek is gesynchroniseerd in FIFA 2023, door Apple en in de Netflix-serie ‘Young Royals’. Zijn debuut-EP wordt eind 2023 verwacht.

00:10
Ralphie Choo (SP)
De uit Madrid afkomstige kunstenaar en producer Ralphie Choo is een cocktail van onvoorspelbare popflair en de muzikale tradities van de Spaanse flamenco. Zijn glitchy herinterpretatie van flamenco in ‘BULERÍAS DE UN CABALLO MALO’ werd door Pitchfork uitgeroepen tot Best New Track. Ralphie kickt op het snijvlak tussen moderniteit en traditie en creëert muziek die bedoeld is om de conventies van zijn geliefde genres te verrassen en uit te dagen. Debuutalbum SUPERNOVA verscheen in september 2023.
01:30
Le Boom (IE)
De Ierse broers Christy en Andy Leech maken hyperenergieke danstracks die klinken als chatten met je vrienden. Le Boom is een elektronisch liveproject met vrienden Peter Fleming (synths/elektronica) en Finn MC Anna (drums/percussie). Terwijl Le Boom hun reputatie blijft opbouwen met aanstekelijke beats, extatische shows en Andy’s meeslepende spoken word, brengen ze eind 2023 dan hun langverwachte debuutalbum uit.

Bovenzaal

pablopablo (SP)
ELASI (IT)
Shapednoise & Sevi Iko Dømochevsky present Absurd Matter (DE)
Zamilska (PO)