Eurosonic - Simplon

Eurosonic

Disiz La Peste + Kompromat + LYZZA + Diron Animal & more

Vr 18 Januari 2019
Waar: Hele pand Open: 19:30 - 03:00 uur Aanvang: 20:00 uur Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Kaartverkoop via de website van Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival en zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

Disiz La Peste (FR)
Sérigne M’Baye Gueye, beter bekend als Disiz La Peste is een Franse rapper en acteur. Geboren uit een Senegalese vader en Belgische moeder, groeide hij op met hiphop. Disiz was een grote fan van de Franse rapgroepen NTM en IAM. Hij werd ontdekt door JoeyStarr van NTM op de sampletape Bête De Bombe. Zijn laatste album Disizilla kwam uit in september 2018.

LYZZA (NL)
LYZZA is een erg veelbelovende DJ-producer en vocalist, die hard bezig om de experimentele clubscene in Amsterdam over te nemen. Geboren en getogen in Brazilië, combineert ze haar Braziliaanse roots via baile funk gemixt met haar voorliefde voor bass, underground hiphop en grime. Ze is al snel een vertrouwd gezicht geworden bij radicale underground clubnachten van Berlijn tot Londen, Madrid, Wenen, Warschau en Shanghai. En ze heeft net de geweldige Imposter EP in oktober 2018 uitgebracht.

Kompromat (FR)
Kompromat is een nieuw electro-/Indus-project geïnspireerd door oude Berlijnse techno, uitgevoerd door Vitalic en Rebeka Warrior. Punk, rock, donker en zoet, Kompromat ruikt als een strijdkreet en een oproep tot gebed. Het maakt dat je je handen in de lucht wilt gooien en dansen en huilen tegelijk.

Diron Animal (PT)
Hyper opzwepende ritmische dansmuziek uit de Angolese sloppenwijken, waarin elektronica fuseert met traditionele muziek. Hij is geboren en getogen in het Angolese getto Cazenga en inmiddels al even gebaseerd in Portugal, zanger en multi-instrumentalist Diron Animal heeft zijn sporen ruimschoots verdiend als leadzanger van Throes + The Shine. Zijn muziek is een smeltkroes van Afrobeat, Kuduro, elektronica, tribal en nog meer stijlen en culturen.

B-complex (SK)
B-complex is het elektronische project van Matia Lenicka, die opzien baarde met releases op Hospital Records. Beautiful Lies werd een enorm Drum & bass-anthem en lanceerde haar internationale carrière. In lijn met de aard van haar muziek en benadering van het leven kwam Matia uit de kast als transgender, en werd ze de stem voor de LGBT-gemeenschap in het erg conservatieve Slowakije. Ze vecht ook in haar muziek voor gelijke rechten, en samplet in Past Lessons For The Future de Tsjechische acteur Jan Werich, die ons herinnert hoe fragiel de vrijheid is, en hoe liefde het antwoord is op de opkomst van radicalisme.

UP
STIKSTOF
(BE)
K-phax (DK)
Tomat Petrella (IT)
Farveblind (DK)