Eurosonic - Simplon

Eurosonic

DVTCH NORRIS + Bishop Briggs + De Sluwe Vos (live) & more

Do 17 Januari 2019
Waar: Hele pand Open: 19:30 - 02:00 uur Aanvang: 20:00 uur Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Kaartverkoop via de website van Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival en zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

DVTCH NORRIS (BE)
DVTCH NORRIS aka Dvtch is een rapper uit Antwerpen, die niet bang is om te huilen op harde trapbeats. Een rapper die je laat moshpitten op een liefdesliedje dat hij voor zijn vriendin schreef. DVTCH NORRIS klinkt alsof Cardi B en Dave Chapelle blut waren en een liefdesbaby kregen. Hij is als artiest vastbesloten de leiding te nemen in de hedendaagse cultuur met transparantie en muziek waar we ons allemaal mee kunnen identificeren.

Bischop Briggs (UK)
Bishop Briggs klom op tot mainstream faam door haar eigen koers uit te zetten. Geboren uit Schotse ouders in Londen, groeide Briggs op in Tokyo en Hong Kong, waarna ze als 18-jarige naar Los Angeles vertrok. Nadat ze 6 jaar lang door heel LA optrad, kwam haar single Wild Horses onder een reclame in 2015, wat haar in het voetlicht katapulteerde. Kort daarna leverde single River goud en 211 miljoen streams wereldwijd op. Check zeker ook de rest van haar debuutalbum Church of Scars en de liveshow van de Britse bliksemschicht.

De Sluwe Vos [live] (NL)
De Sluwe Vos heeft hard gewerkt aan een nieuwe, volledig analoge liveshow die vanaf 2019 klaar is voor de clubs en festivals. Die gaat in première op ESNS, zoals zijn eerste live-tour vijf jaar terug ook in Groningen afgetrapt werd. Daarna bestempelde VPRO’s 3voor12 De Sluwe Vos tot beste act van Noorderslag. In 2019 zal hij zijn nieuwe werk spelen tijdens de DAWless tour, de eerste EP komt eind januari uit op DGTL records.

La Fraicheur (FR)

UP
Mio (FI)
BRÍET (ISL)
Isama Zing (SK)
Dorian Concept (AT)