Eurosonic - Simplon

Eurosonic

School of X + KillASon + Mist + Snavs + Dinamarca

Do 18 Januari 2018
Waar: Grote zaal Open: 19:30 - 03:00 uur Aanvang: 20:00 uur Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Kaartverkoop via de website van Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival en zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

School of X (DK)
Rasmus Littauer, de man achter School of X en drummer voor artiesten als MØ en The Asteroids Galaxy Tour, stapt nu zelf in het voetlicht met zijn solo-project. Invloeden van Portishead, Lana Del Rey en Anohni tot Frank Ocean sluimeren door in zijn warme alternatieve pop en triphop. Na meerdere singles bracht School of X debuut-EP Faded. Dream. uit in september 2017. Zijn muziek leverde erkenning op van grote internationale muzieksites en single ‘Words’ sprong naar #1 bij Hypemachine.

KillASon (FR)
KillASon past in een lange lijn van succesvolle Franse hiphop-artiesten, maar heeft één uitzonderlijke eigenschap: Hij rapt in de Engelse taal. Sterker nog: de 22-jarige Marcus Dossavi Gourdot klinkt meer als een Amerikaanse rapper, zoals hij eenvoudig de Engelse punch-lines aaneenrijgt. De Parijzenaar is een getalenteerd rapper, beatmaker en danser en hard op weg om één van de meest complete hiphop-artiesten te worden. He debuteerde in januari 2016 met The Rize, een inventieve 9-track EP, en dropte de nieuwe, grillige en extravagante EP STW1 in april 2017.

Mist (GB)
Mist is het rapfenomeen uit Birmingham. In 2016 begon hij aan een pijlsnelle klim naar de top van de UK rapscene met de release van een paar anthemische en veel gestreamde platen als ‘Smokey’ en ‘Karla’s Back’, die liefst 4 million views pakten. De al even presidentiële samenwerking met MoStack op ‘On My Ones’, maakt hem een sterke uitdager voor de positie van grootste UK rap-artiest van het jaar.

Snavs (DK)
Snavs is een Kopenhaagse producer en DJ, die een vooruitstrevende, compromisloze combinatie van trap en future bass maakt. Zijn muziek is in vier jaar ruim 80 miljoen keer gestreamd en hij deed uitverkochte shows in Australië, Azië, Europa en Amerika. Snavs tekende een exclusieve deal bij Spinnin’ Records in 2017 en bracht meerdere hete singles als Exhale en End With You uit. De eerste trap-artiest die het tot buiten Denemarken schopt en hij krijgt support van onder meer Diplo, DJ Snake, Martin Garrix, Major Lazer en The Chainsmokers.

Dinamarca (SWE)
Als co-directeur van het label Staycore heeft Dinamarca de reputatie traditionele genre-grenzen te doorbreken en de geluiden van Latijns Amerika naar Scandinavië en verder te brengen. Geboren in Chili, maar grootgebracht in Stockholm, belichaamt Dinamarca de veelzijdigheid van Staycore, onvermoeibaar werkend met mededirecteur Ghazal om opwindende jonge artiesten te pushen en tegelijkertijd het gezamenlijke debuut uit te brengen in 2014. Beschreven door Resident Advisor als “een van de meest inventieve producers van de scene” en de opvolgende EP’s Holy en Himnos, hebben de clubscenes van Los Angeles tot Tokyo in beweging gebracht.

UP
MUSELESS (es)
AYIA (is)
TONTARIO (fin)
MAKREE (lv)

Tussen de acts door draaien Ingo en Joy van Funky White Boys Radio in het café.