Eurosonic - Simplon

Eurosonic

Tom Tripp + Roméo Elvis X Le Motel + HRTL + Colin Benders + Molécule

Vr 19 Januari 2018
Waar: Grote zaal Open: 19:30 - 03:00 uur Aanvang: 20:00 uur Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Kaartverkoop via de website van Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival en zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

Tom Tripp (GB)
Hij uploadde zijn eerste nummer als zanger in januari en 2017 is een keerpunt geworden in het leven van de 22-jarige van de Caledonian Road in Londen. Na een paar weken op Soundcloud werd ‘Aurelia’ opgepikt door Nao voor een officiële op haar Little Tokyo Recordings label en sindsdien pakte het nummer twintig draaibeurten op BBC Radio 1 en tweemiljoen streams op Spotify/Apple. Follow-up single ‘Pamela’ en EP Red verzekeren ons ervan dat Tripp en zijn 80s elektronische pop ’the real thing’ zijn.

Roméo Elvis X Le Motel (BE)
Ze worden gezien als het grootste Franstalige muziektalent uit België sinds Stromae en wonnen samen vijf Red Bull Elektropedia Awards, onder meer voor beste album met de EP Morale. Is getekend: Roméo Elvis x Le Motel. De rapper en producer uit Brussel zijn volgens velen verantwoordelijk voor de meest grensverleggende release van het jaar en ze lieten die meteen volgen door Morale 2. Ze gingen als een frisse wervelwind door het Belgische hiphoplandschap en Roméo Elvis en Le Motel willen na het francofone deel nu ook de rest van Europa veroveren.

HRTL (CZ)
Leoš Hort alias HRTL is een klasbak op modulaire synthesizers. Zijn muziek ontwikkelde zich van post-witch house tot repetitieve ritmes met rijke melodieuze elementen, veranderende sferen en speelse structuren. Of het nu dirty house met een 80s feel, fluorescerende techno of duistere, bubbelende beats is, HRTL speelt nooit hetzelfde nogmaals. Hort won de Czech national Academy of popular music Award voor het beste elektronische album van 2015 en stond op Europese dancefestivals als Ars Electronica in Linz en Amsterdam Dance Event.

Colin Benders (NL)
Producer Colin Benders heeft een grote affiniteit voor “onmogelijke projecten”. De oprichter van The Kyteman Orchestra heeft vele petten gedragen, zijn meest recente is een live elektronica-project met enkel modulaire synthesizers. Hoewel hij nog geen release op zijn eigen naam heeft staan, trekt Colin al duizenden kijkers via sessies op de live stream. Hij werkt momenteel op een langverwachte EP, die een verzameling van zijn meest geliefde jams moet tonen. Deze zomer pakte hij al grote spots op onder meer Awakenings en Dekmantel Festival.

Molécule (FR)
Het album 60°43′ Nord staat voor een menselijk avontuur en een ware artistieke uitdaging waaraan Molecule zichzelf onderwierp. Zijn hartstocht was om zich in te schepen voor een vistrip op geluid van een maand op de noordelijke Atlantische Oceaan. Zijn dogma: het produceren, ter plekke, van een onherroepelijk en uniek muziekstuk. En de Parijzenaar produceerde daar ook een passende liveshow voor, die is gewonnen uit deze ervaring.

UP
TheColorGrey (BE)
Ace Tee & Kwam.E (DE)
Monolithe Noir (BE)
Lorenzo Senni (IT)

Tussen de acts door draaien Ingo en Joy van Funky White Boys Radio in het café. Na het reguliere programma gaan we vanaf 03:00 uur door met de afterparty gehost door Ongehoord.