Eurosonic woensdag - Simplon

Eurosonic woensdag

Songø + Coloray + ECHT! & more

Wo 18 Januari 2023
Waar: Hele pand Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Tickets zijn verkrijgbaar via de website Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival. Zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

Grote Zaal

20.45
Songø (FR) 
Songø is een viertal uit Europa en Afrika. Sinds 2019 heeft de band hun eigen versie van Afropop gecreëerd en vooral intense en krachtige liveshows gegeven. De veelzijdige frontvrouw Sisanda Myataza zingt en rapt in Xhosa, Engels en Frans, als ze niet druk is met het publiek helemaal gek te maken. Van Afrohouse en Amapiano tot French Touch en Afrobeat, Songø bundelt invloeden, gemixt met elektronische en organische beats, en laat ruimte om zich te uiten met instrumenten en groove.

22:15
Coloray (NL)
Coloray is het grensverleggende creatieve alias van de Tilburgse elektronische artiest Raynor de Groot, bekend als helft van dance-project Tunnelvisions en ook vanwege zijn multidisciplinaire aanpak. In 2019 ging Raynor solo als Coloray en groeide single ‘Can’t Stop’ meteen uit tot enorm dansvloeranthem. Tijdens de pandemie lanceerde hij het baanbrekende audiovisuele concept ‘Future Static’: een album vergezeld van een nieuwe liveshow en virtuele wereld (waarvoor hij zelf de virtual reality-app ontwierp). Het verse Coloray-geluid put uit elementen van ambient, EBM, techno, house en disco.

23:45
ECHT! (BE)
Dit Brusselse kwartet leunt op hun jazztraining om tal van muzikale invloeden op te dienen: van de dampende constellatie ‘Stones Throw’ (J Dilla, Jonwayne, Madlib) tot het geluid van het heelal ‘20/20’ (Ivy Lab, Deft). In het vreemde jaar 2020 gaf Red Bull de band de 3e prijs in de “Fresh on the scene” categorie en werd debuut ‘DOUF’ genomineerd als beste EP. In september 2021 dropten ze het, volgens Dansende Beren “grimmig grensverleggende” eerste album ‘INWANE’.

01:15
Bon Entendeur (FR)
Bon Entendeur is geboren uit de collectieve passie van drie vrienden, verenigd door muzikale obsessie en een liefde voor Franse cultuur. Hun avontuur begon met het maken van muziekplaylists. Vervolgens voegden ze hun toekomstige handelsmerk toe: samples van voice-overs van Franse beroemdheden verweven in hun mix. Dat format houden ze al ruim vijf jaar vast met 40 mixtapes en ruim 70 miljoen streams tot gevolg. Achter de draaitafels mixen ze met aanstekelijke finesse muzikale hommages van eigen hand voor uitverkochte clubs.

Bovenzaal

Dienne (BE)
Caro<3 (FR)
Wallners (AU)
M I M I (BE)