Eurosonic vrijdag - Simplon

Eurosonic vrijdag

Aime Simone + JJ Paulo + B Young & more

Vr 20 Januari 2023
Waar: Hele pand Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Genre: Pop
Links

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival. Zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

Grote Zaal

20.45
Aime Simone
(FR)
Aime Simone is een diep creatieve ziel, een alt-popster die je wilt kennen. Laatste album ‘Say Yes, Say No’ is een vrolijke en soulvolle plaat die de Franse zanger volledig zelf heeft geschreven, geproduceerd en gemixt. Zijn muziek reflecteert zijn leven en invloeden, puttend uit zijn liefde voor indie en zijn betrokkenheid in de Berlijnse technoscene. Resulterend in een opwindend amalgaam van genres in zijn bijzondere sound, zelf getypeerd als ‘Post Pop’

22:15
JJ Paulo
(DK)
JJ Paulo is geboren in Tanzania en opgegroeid in Denemarken. Met hete Afrikaanse grooves gemixt met ijzige trapbeats, brengt deze jonge artiest een nieuw geluid. Hij cultiveert al zijn hele leven de traditionele Tanzaniaanse Sukuma cultuur, en zijn reflecteert dat. JJ heeft drie EP’s uitgebracht en diverse Deense nominaties ontvangen voor zijn spectaculaire liveshows, die vaak worden beschreven als een ‘zoen van Afrikaanse cultuur’.

23:45
B Young
(UK)
B Young is een zanger, rapper en songwriter uit Oost-Londen. Hij was jarenlang bezig zichzelf te leren mixen en masteren en video’s monteren. Dit maakte dat hij zijn eigen melodieuze rapstijl en Afrobeat/basement cross-over kon ontwikkelen. Tot de dag van vandaag verdeelt B Young zijn muzieksmaak tussen de dancehall van zijn Caribische vrienden en de Afrobeats/Afrowave van Afrikaanse maten. Via zijn eigen label bracht hij een reeks singles uit die ruim 300 miljoen streams verzamelden, en zag ook in 2021 debuutalbum ‘Differences’ het licht.

01:15
Lander & Adriaan
(BE)
Lander & Adriaan zijn de Belgische drummer Lander Gyselinck (Stuff.) en Adriaan Van de Velde (Mauro Pawlowski, J. Bernardt). De gedeelde liefde voor slicke digitale synths en 90ies underground dance deed ze samen in de eerste lockdown van 2020 onderduiken in symbiotische jams. Hun debuutalbum is een lichtgestoorde mash-up van 90ies dancegenres als Chicago juke, Detroit techno, UK-Funky, Classic rave, afgezaagde jazz fusion en alledaagse jazz improv, die ze zelf ‘Post Nudism Rave’ noemen.

02:00
Toupaz
(AU)
Toupaz is het soloproject van Oostenrijker Timo Bürgler, ook bekend als producer Awo Ojiji en van zijn activiteiten in dj-duo doze en het disko404 collectief uit Graz. Denk aan polyritmische patronen, broken beats en atmosferische texturen, flink geïnspireerd door de UK bass-genres. De stijl van Toupaz wordt gekenmerkt door zijn voorkeur voor booming bass, dub-akkoorden, samples van juke en jungle en technoïde funk.

03:00
Roland Cristal
(FR)
Roland Cristal heeft al een grote fanschare opgebouwd in België, Duitsland, en vooral in Nederland dankzij Defqon.1. Een van zijn tracks werd namelijk door het festival gebombardeerd tot officieel camping-anthem en sindsdien geremixt door meerdere grote namen in de hardstyle-scene. De ongrijpbare Franse producer bracht twee albums uit, waarvan ‘On veut plus d’océans – L’album de tous les danger’ in oktober 2022 verscheen.

Bovenzaal
Johnny Labelle (GR)
anaïs (DE)
REIN (SE)
ELOI (FR)