Eurosonic donderdag - Simplon

Eurosonic donderdag

ALBI X + S1MBA + Yīn Yīn & more

Do 19 Januari 2023
Waar: Hele pand Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur
Voorverkoopinfo: Kaartverkoop via de website van Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival. Zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

Grote Zaal

20.45
ALBI X (DE)
ALBI X is een Afro-Duitse artiest met Congolese roots. Hij spreekt diep vanuit de ziel van vele jongeren met complexe identiteiten. De artiest reageert niet agressief of ‘gangsta’ op dagelijkse realiteiten als racisme of classisme. Hij viert juist een multinationaal zelfbeeld met een lyrische fusie van Lingala, Frans en Engels, countert de uitsluiting met een extreem positief, energiek en inclusief wereldbeeld. ALBI X inspireert liever mensen met zijn aanstekelijke hiphop-vibes.

22:15
S1MBA (UK)
In Zimbabwe speelde hij djembé in een marimba-band, en op zijn negende verhuisde S1MBA naar Engeland. In zijn muziek kun je zowel zijn Afrikaanse afkomst horen als de Britse muziekcultuur, met invloeden als trap, hiphop en grime. Hij werkt samen met artiesten en producers als Clean Bandit, Shane Codd, Grades en Jake Gosling en bracht tracks uit van Afrobeat tot UK rap, waaronder de viral TikTok-hit ‘Rover’. In 2022 ontwikkelde hij zijn sound verder, en dropte ‘On & On’ met de Zweedse zanger-producer A7S.

23:45
Yīn Yīn (NL)
Yīn Yīn; het verkennen van de mogelijkheden van de psychedelische, dansbare Zuidoost-Aziatische muziek uit de jaren 60 en 70 sinds 2017. Disco, funk, electro van over de hele wereld mengen tot een uniek soort genre.

01:15
Tukan (BE)
Ergens tussen elektronische muziek, post-rock en jazz, onthult TUKAN een percussieve sound met een onstuimige groove. De band wordt geleid door vier getalenteerde Brusselse muzikanten die geïnspireerd zijn door artiesten als Tortoise, BadBadNotGood en Lone. Volgens een analogische aanpak neemt TUKAN de codes van elektronische muziek en zet dat op het podium om in een krachtige show.

Bovenzaal
Stockdale (DE)
Nelick (FR)
Ash Olsen (NO)
Holly (POR)