Eurosonic - Simplon

Eurosonic

Zwangere Guy + Georgia + Steam Down + Khaleb & more

Vr 17 Januari 2020
Waar: Hele pand Open: 19:30 - 02:00 uur Aanvang: 20:00 uur Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Kaartverkoop via de website van Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival en zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

Zwangere Guy (BE)
‘Guy baart zorgen als een vroedvrouw, is getikt als een Rolex. De David Beekkant van het pleintjesvoetbal, blaast die toeters als een misthoorn. Scrabblekoning van de Brusselse Bas-class, James bond van de sans connerie. Jij niet ziet, wat is ie niet!’ Zwangere Guy uit Brussel is een waar hiphop-fenomeen. Op ‘Wie is Guy?’ (TopNotch, 2019) blikt hij terug op gisteren toen hij nog droomde van morgen. De Dokter rapt de grote mond voluit waar het hart al veel te lang van vol is.

Georgia (GB)
Georgia debuteerde in 2017 met een gelijknamig album vol uptempo, euforische tracks doordrenkt met hedonisme en invloeden van de Chicago housescene uit de jaren 80. Gebruikmakend van dezelfde originele 909 drumcomputers en analoge synths als de dancelegendes van de 80s en 90s, vermengt ze haar zinderende poplyriek met een schat aan studio-ervaring. Tweede album Seeking Thrills komt in januari uit.

Steam Down (GB)
Springend vanaf de sonische springplank van Afrofuturism, grime en future soul, en alles samengesmolten met de onverschrokken spontaniteit van jazz. Steam Down is een kunstcollectief dat midweeks samenkomt voor een liveshow waarin genezing en dwangmatig dansen net zo belangrijk zijn als de muziek. Bij eerdere sessies waren Kamasi Washington, Sampa The Great, SEED Ensemble en Sons of Kemet te gast.

Khaleb (IT)
Khalabs muzikale evolutie is een continue reis – van de oudste stammen tot de onontdekte kosmos; van de zwarte jungle tot de wolkenkrabbers; van het meest afgelegen onderbewustzijn tot de meest vergaande voorstelling van een toekomstig Afrika. Elke dag gaat de Romeinse inwoner verder met zijn onderzoek naar nieuwe formules, zich concentrerend op een heel persoonlijk geluid dat hij Afro future beat noemt.

UP
Niels Broos (NL)
Cella (CH)
Mart Avi (CH)
Bratři (CZ)