Eurosonic - Simplon

Eurosonic

Amy Root + JNR WILLIAMS + Glauque + Ko Shin Moon & more

Do 16 Januari 2020
Waar: Hele pand Open: 19:30 - 02:00 uur Aanvang: 20:00 uur Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Kaartverkoop via de website van Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival en zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

Amy Root (NL) – 3FM EBU-act

2019 is wel het jaar van de doorbraak van Amy Root te noemen, ze stonden al op Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole, Grasnapolsky en dankzij single ‘Alike’ – met Klangstof – werden ze 3FM Talent. Een jaar eerder debuteerde het duo pas live met twee speciale sets op Amsterdam Dance Event en kwam eerste EP Lynn uit. Vrienden Lukas Amer en Sjoerd Huissoon zijn klassiek geschoold aan het conservatorium van Rotterdam en geïnspireerd door artiesten als Jon Hopkins, Bonobo en Jamie XX.

JNR Williams viel voor muziek op zijn zesde, toen zijn leraar Louis Armstrong draaide. Eerst vooral R&B, maar door zijn oma vond hij de jazz. Moderne artiesten als James Blake, Moses Sumney en The Weeknd vormden zijn sound. De geboren Londenaar studeerde aan de British Academy of New Music. Jnr’s eerlijke en emotionele muziek maken hem een stem voor de toekomst.

Glauque (BE)

Ondergedompeld in elektronische velden, doolt Glauque rond. Tussen woede en liefde, tussen stil en luid, tussen vragen en zekerheden. Hier, waar vuiligheid mooi is, woorden en geluiden botsen terwijl gevoelens blijven komen, ontketend. Rauwe hiphop meets vernuftige electro in de duizelingwekkende wereld van het Belgische talent. Dan stilte… een fragiele intimiteit werpt ons terug in geruststellende tederheid.

Kosmopolitisme, ‘Omnisightseeing’ en Verkenning zijn de credo’s van Ko Shin Moon. Een Franse formatie geboren in Parijs uit de artistieke fusie tussen Axel Moon en Niko Shin. Adepten van etno-muzikale en eclectische muzikale experimenten, Ko Shin Moon streeft ernaar genregrenzen te verleggen door traditioneel repertoire en instrumenten uit andere delen van de wereld te mixen met elektronische analoge sounds.

UP
QUAI STEPHANE (FR)

FVLCRVM (SK)