Eurosonic - Simplon

Eurosonic

Fakear + Astrid S + HÆLOS + Mugwump

Vr 15 Januari 2016
Waar: Hele pand Open: 19:30 - 03:00 uur Aanvang: 20:00 uur Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Kaartverkoop via de website van Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, Aurora, Bastille, Dotan, Ibeyi, James Blake, Jett Rebel, Hozier, Milky Chance, Royal Blood en Seinabo Sey.

MAIN
Faeker (FR) 20:45 uur
Franse elektronische muziek heeft een rijke en succesvolle geschiedenis. Van Jean-Michel Jarre en zijn pionierswerk in de jaren zeventig, de house- en techno- feesten in de vroege jaren negentig, de hitgevoelige, downtempo electropop aan het begin van deze eeuw en nog altijd staat de Franse dance vooraan. Een lange lijst artiesten als: Laurent Garnier, Etienne De Crecy, Air, St. Germain, Justice, Daft Punk, Ed Banger en het is maar een kwestie van tijd tot Fakear hier ook aan kan worden toegevoegd. De Fransman knipt, demonteert en plakt samples uit de hele wereld en dat leidt tot verrassende en spannende collages die hoogstwaarschijnlijk weer een nieuwe doorbraak van Franse dance zal inluiden.

Astrid S (NO) 22:15 uur
Dit jonge talent werd plotsklaps tot ster gebombardeerd toen ze als zestienjarige de vijfde plaats won in de Noorse versie van televisietalentenjacht Idols. Gelukkig heeft ze besloten om haar eigen weg in te slaan, ver weg van de grote massapopgehaktmolen, richting koele, sfeervolle electropopsongs. Die zijn overigens niet minder catchy dan de gemiddelde megahit. 

HÆLOS (UK) 23:45 uur
HÆLOS klinkt alsof ze licht geven in het donker. Filmische synth-pop ontmoet gladde trip-hop in de fonkelende, uitgesponnen tracks van dit Londense trio. De ingetogen euforie van de gloeiende synths staat in zinderend contrast met de onmiskenbare melancholie in hun breekbare stemmen. Als je ooit een soundtrack nodig hebt voor die contemplatieve uren na de afterparty, zit je goed met HÆLOS.

Mugwump (BE) – 01:15 uur
Het is een klein wonder met een carrière van zo’n 25 jaar en een even gevarieerde als substantiële catalogus, maar Unspell (2015) is pas Mugwump’s eerste langspeelplaat. De producer en dj is al meer dan twee decennia een belangrijke figuur in de Belgische scene. Met veel succes vermengt hij invloeden uit elk genre dat hem bekoort tot zijn eigen innovatieve indie dance.

UP
Klyne (NL) 20:00 uur
Dream Koala (FR) 21:30 uur
Hasta (NO) 23:00 uur
Coma (DE) 00:30 uur
Fjaak (DE) 02:00 uur