Eurosonic - Simplon

Eurosonic

LÉON + Anna Of The North + MØME & more

Vr 13 Januari 2017
Waar: Hele pand Open: 19:30 - 03:00 uur Aanvang: 20:00 uur Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Kaartverkoop via de website van Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival en zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

MAIN
Anna Of The North
(NO)
Een van de helderste sterren van de nieuwe golf van soulful elektronische pop, Anna Of The North arriveert uit Oslo, Norwegen. ‘Of The North’ inderdaad. Nog cooler is het feit dat Anna die Europese doorbraak helemaal zelf heeft bewerkstelligd. Zonder hulp van label, manager of PR-afdeling. Anna heeft ‘gewoon’ het prachtige Sway geschreven, een popliedje waar je wel voor moet vallen, en op Soundcloud geplaatst. Remixes door onder meer The Chainsmokers en Felix Cartal hebben ook geholpen. Ze heeft meerdere dreampop-songs uitgebracht en haar nieuwste single Us brengt haar in James Blakes territorium.

LÉON (SE)
Doordat ze prominent in Spotify’s Spotlight Artist To Watch in 2016 zat, zou je kunnen denken dat het niet zo gek is dat LÉON zoveel miljoenen streams heeft. Dan realiseer je je dat ze ook door onder meer VEVO, Buzzfeed en Snapchat getipt is en dat haar EP en singles Think About You en Tired Of Talking precies hebben wat ze nodig heeft. Het zijn perfect vormgegeven popsongs gebracht met een bijzonder soulvolle stem, die haar muzikale opvoeding verraadt. Je kunt wel zeggen dat de beslissing om met producer Agrin te werken zich uitbetaalt.

MØME (FR)
Je hebt elektronische dancepop en je hebt Møme. Dit is een act beïnvloed door uiteenlopende artiesten als Ratatat, Flume, M83 én Tame Impala, die net zo makkelijk typisch moderne chillwave producties als Edelweiss aflevert als een grote pophit als Aloha. De vocalen van Merryn Jeann geven de song een Chet Faker-achtige charme en het nummer geeft aan waarom we Jérémy Souillart in de gaten gaan houden. Het zal waarschijnlijk ook moeilijker zijn om de jonge Fransman en zijn producties uit het oog te verliezen.

Eskei83 (DE)
Openen voor Justin Bieber’s Purpose World Tour 2016 heeft Eskei83 uiteraard geen kwaad gedaan. Maar vergeet niet dat de Duitse producer veranrtwoordelijk is voor meerdere echte dansvloervullende clubtracks, of ‘certified bangers’ in zijn woorden. Bovendien is Eskei83 een dj met een waanzinnige liveshow. Hij is de Red Bull Thre3Style World Champion van 2014 en draait van Los Angeles tot Taipei en Moskou.

UP
Tsar B. (BE)
Himalayan Dalai Lama (CZ)
SAILOR & I (SE)
Cleveland (LU)
GoldFFinch (BE)