Eurosonic - Simplon

Eurosonic

Anne-Marie + Octa Push + salute & more

Do 12 Januari 2017
Waar: Hele pand Open: 19:30 - 03:00 uur Aanvang: 20:00 uur Genre: Pop
Voorverkoopinfo: Kaartverkoop via de website van Eurosonic Noorderslag
Links

Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van internationale en nationale artiesten. Simplon is al jaren een podium tijdens dit festival en zo zagen we tijdens vorige edities onder andere James Blake, T.Raumschmiere, Years & Years, Ellie Goulding, Mura Masa, SBTRKT, Calvin Harris en The Bloody Beetroots.

Main
salute (AT)
salute is het product van de rijke en veelzijdige Weense elektronica- en jazzscene. De nu 20-jarige producer werd al genoemd als een van de grootste talenten toen Oostenrijk focusland van Eurosonic 2014 was. Hij is inmiddels naar Brighton verhuisd en integreert UK bass, Amerikaanse hiphop en trap in een unieke en ‘streetwise’ mix. Proef van zijn talent met de recente EP My Heart. Live is salute een orkestraal en ‘bass-heavy’ trio dat evenzeer de moeite waard is.

Anne-Marie (GB)
Ze is drievoudig wereldkampioen karate, maar won net zo ‘makkelijk’ de januari-editie van MTV’s Brand New for 2016. Nu werkt Anne-Marie al maanden aan haar debuutalbum en daar zitten veel mensen op te wachten. De naam Anne-Marie staat al even met hoofdletters in de sterren van de elektronische pop geschreven. Niet alleen dankzij haar enorme hit Alarm. Eerdere singles als Boy en Do It Right en debuut-EP Karate bewezen haar grote potentie al ruimschoots.

Bonzai (IR)
Het is het soort futuristische RB & elektronica dat je verwacht uit Londen of Berlijn. En bonzai leert ons dat je dat ook uit Dublin zou moeten verwachten. Ze voegt een rauwheid, een punky en rave-attitude toe, die haar onderscheiden. Moeilijk in een hokje te stoppen, makkelijk om van te houden. Zo willen Zane Lowe en Annie Mac dat je haar Sleepy Hungry EP opzet. Na een UK tour met Mura Masa ging de jonge Ierse in november met Flume mee op een uitverkochte Europese tour. 

Octa Push (PT)
Octa Push versmelt muziek uit de Portugeestalige wereld (Angola, Bissau, Brazilië, Kaapverdië, Mozambique, Portugal, Sao Tomé) met elektronische genres. Het bracht het duo uit Lissabon en hun liveshow vol oogverblindende visuals naar de podia van Sonar Festival, RBMA Barcelona, Amsterdam Dance Event, Nos Alive, Rock in Rio Lisboa en Club Fabric. Tweede album Lingua kwam uit in september en is een ode aan 40 jaar ‘Portugese’ stijlen als Afrohouse, kuduro, fado, semba en morna.

DJ Firmeza (PT)
DJ Firmeza brengt een mix van stijlen kuduro, batida en Afro house naar de tafels, bij voorkeur snel, ritmisch complex en waanzinnig energiek. Zijn muziek wortelt sterk in Lissabons Afro-Portugese clubscene en wint al een tijd gestaag aan momentum, ook dankzij het label Príncipe een een Resident Advisor feature waarin de 20-jarige Firmeza een grote toekomst voorspeld wordt. Hij bracht in oktober 2015 Alma Do Meu Pai uit, zijn eerste plaat en een ode aan zijn overleden vader.

UP
Basheskia & Edward EQ (BA)
Gundelach (NO)
Jadu Heart (GB)
John Grvy (ES)
Gidge (SE)