EURABIA - Simplon

EURABIA

Altin Gün + Cairo Liberation Front + Arabic By Night + Prace

Vr 6 Oktober 2017
Waar: Kleine zaal Open: 21:00 - 03:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €11,- Deur: €11,- Genre: Electro Cha3bi
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Koop tickets
Links

Met EURABIA presenteert DJ-collectief Cairo Liberation Front een avond waarbij ze muziek uit de Arabische cultuur een stukje dichterbij de Westerse wereld brengen. Van electro cha3bi tot psychedelische garage via innovatieve elektronische muziek: de avonden zijn altijd afwisselend. Na edities op STRP, Amsterdam Dance Event en Incubate komen ze op vrijdag 6 oktober naar Simplon met o.a. Altin Gün voor een waanzinnige avond vol livemuziek en DJ’s.

TIMETABLE:
21:00 – 22:30 Prace
22:30 – 23:30 Altin Gün
23:30 – 00:00 Prace
00:00 – 01:00 Cairo Liberation Front
01:00 – 03:00 Arabic By Night

Altin Gün 
De muziek van Altin Gün valt het best te omschrijven als een spannende mix van Turkse folkmuziek, psychedelia, funk en rock. Na in Istanbul opgetreden te hebben met Jacco Gardner raakte bassist Jasper Verhulst gefascineerd door de Turkse muziek uit de jaren 70. In die tijd werd door verschillende artiesten de traditionele Turkse muziek gecombineerd met westerse rock invloeden. Verhulst ging samen met zijn bandleden op zoek naar Turkse artiesten om de band compleet te maken. Zo vonden ze twee zangers en sloot Jungle By Night’s percussionist Gino Groeneveld zich aan bij de band. De verschillende werelden gecombineerd met de invloeden uit de Turkse Seventies zorgen voor een frisse dansbare sound.

Cairo Liberation Front
Het Tilburgse duo Cairo Liberation Front draait muziek uit de Arabische revolutie, zoals electro cha3bi uit de buitenwijken van Cairo die zonder hen de oversteek naar de Westerse wereld minder goed zou kunnen maken. De muziek is opzwepend, hyperactief en mixt stijlen als hiphop en eurohouse met Arabische ritmes. De energieke live-shows van Cairo Liberation Front zorgden ervoor dat ze te zien waren op festivals als Best Kept Secret, Dour & Pukkelpop. In samenwerking met de Amerikaanse psychedelische beatproducer Al Lover brengen ze dit voorjaar hun eerste album uit: Nymphaea Caerulea.

Arabic By Night
Het Amsterdamse duo Arabic By Night heeft als doel allerlei Oosterse muziek te mixen met elektronische invloeden, van vroege acid house tot krachtige synth-pop. De twee broers Mino en Remon Abadier hebben een Egyptische achtergrond en raakten ooit geïnspireerd door deze muziek toen ze in hun ouders’ collectie aan het rondneuzen waren. Zo kwam het idee om deze sfeer te vermengen met elektronische sounds en zetten zo hypnotiserende sets neer vol met verleidende verrassingen.

Prace
Noem hem een componist, producer, pianist of DJ. Met zijn brede muzikale roots is Prace’s kennis van muziek net zo rijk als de sounds die hij creëert. Zijn stijl is als mozaïek, waarbij hij het beste van verschillende culturen naar voren laat komen om de schoonheid van de wereld over te brengen. Zo combineert hij verschillende latin-ritmes met dub-achtige bass lines en elektronische sounds met Arabische instrumentale stukken tot een muziekgenre dat hij zelf ‘Dubnova’ noemt.