Engel - Simplon

Engel

+ Victor Fataal + Flowëtisch

Za 24 November 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €11,- Deur: €13,- Genre: Hiphop
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Met een combinatie van kleine akoestische liedjes en bombastische tracks stelt rapper Engel zich opnieuw voor. Zijn nieuwe band is zowel op de plaat als op de bühne een belangrijk onderdeel van de Engel-sound. De vijfmans formatie komt naar Simplon om een show neer te zetten waar de liefde voor muziek vanaf zal spatten!

Hij reist al sinds 2000 door het muzieklandschap en inmiddels heeft de productieve schrijver meer dan tien albums in eigen beheer uitgebracht. Voor zijn nieuwe soloalbum ‘Schatgraven’ is Engel met gelijkgestemde muzikanten op zoek gegaan naar parels. Waar voorheen samples en beats de basis vormden, koos de eigenzinnige rapper ditmaal bewust voor een leeg canvas. Met slechts een hoop liefde voor het creëren van muziek is hij een ambitieus avontuur aangegaan met een kleurrijke verzameling artiesten. O.a. Paul de Munnik, Tim Knol en Diggy Dex hebben samen met Engel geschreven, gelachen, gescholden, geschrapt en gemaakt. De zoektocht heeft geleid tot een bijzonder openhartig en muzikaal album, met tracks die je live bij ons moet komen ervaren!

Support komt deze avond van Victor Fataal en Flowëtisch. Op jonge leeftijd hoorde Victor Fataal het debuutalbum ‘License To Ill’ van Beastie Boys. Vanaf dat moment ontstond er een klik met hiphop en begon hij gefascineerd door de ritmes, beats en teksten zelf muziek te schrijven. Op dit moment werkt hij samen  met producer Burnmark druk aan zijn EP ‘Oud & Vies’, wat een stoffig tripje langs onvervalste Boom Bap hiphop belooft te worden. Flowëtisch is een in Groningen gevestigde hiphopcrew die bestaat uit MC Luke, MC/Producer Onid, DJ Roofless en Creative Mind Dirk Balding.