Emil Landman - Simplon

Emil Landman

+ Milo Meskens

Vr 2 December 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €8,- Deur: €9,- Genre: Folk / Pop
Koop tickets
Links

In negen weken de wereld rond om liedjes te schrijven, beginnend en eindigend in Amsterdam. Dat deed Emil Landman voor zijn tweede album, dat dit najaar zal verschijnen. Deze avond komt hij het resultaat van deze reis presenteren met zijn nieuwe nummers in Simplon.

Emil Landman debuteerde in 2014 met het album ‘Colours And Their Things’. Met dit album wist de jonge singer-songwriter een Edison nominatie voor Beste Nieuwkomer 2015 in de wacht te slepen en werd hij benoemd tot 3FM Serious Talent en Radio 2 Talent. Terecht natuurlijk, zijn werk wordt niet voor niets vergeleken met dat van José Gonzalez en Ben Howard. 

Eind 2015 pakte Emil zijn backpack, gitaar en mobiele opname apparatuur en ging hij de wereld rond voor zijn tweede album. Inspiratie deed hij onderweg op door nieuwe plekken te ontdekken met verrassende verhalen, mensen en culturen. Dat hoor je terug op de eerste single ‘Our Bodies’, waarop Emil en zijn band scherper zijn dan ooit. Met het nieuwe album op zak gaat Emil Landman deze keer op avontuur door Nederland en slaat hij Groningen uiteraard niet over.

Milo Meskens‘ debuutsingle ‘Here With Me’ werd begin 2016 meteen gebombardeerd tot hotshot door StuBru. 1 Maand later stond het nummer zelfs op nummer 1 in De Afrekening (StuBru) en werd het nummer ook grijsgedraaid op MNM en Q-Music. Het nummer, dat in België één van de grote radiohits van 2016 is, werd later ook opgepikt door de Nederlandse radio’s en meer dan 15 radio’s in 10 verschillende landen. Solo of met een live band brengt Milo Meskens een mix van pop, folk en blues met referenties naar artiesten als Ben Howard, Jeff Buckley en James Bay.