Elmer - Simplon

Elmer

Vr 22 November 2024
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €17,50 Genre: Hiphop / Electronic
Koop tickets
Links

Elmer is een stuiterende rapper met een grote bek en een klein hartje. De Amsterdamse rapper/theatermaker combineert provocatieve rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke wereld van stripboeken in een schaamteloze act. Geïnspireerd door Peaches, Mr. Oizo en de Jeugd van Tegenwoordig, maakt zij (of hij, of wat jij wilt) dansbare hiphoptracks met vleugjes electrofunk en italo disco. Elmer snijdt thema’s aan als bindingsangst, zelfhaat en de hypocrisie van de linkse mens, altijd in combinatie met humor, zelfspot en ranzige lyrics.

Elmer is het alter ego van theatermaker Merel Pauw. Ze raakte op jonge leeftijd al geïnspireerd door de muziek én striptekenwereld van de Britse band Gorillaz, die ze meenam in de creatie van het alter ego Elmer. Ze bouwt in de wereld van Elmer aan een wereld met eigen regels. Een wereld waarin met de verwachting van hoe een vrouw eruit ziet en doet, wordt gebroken. Bekendheid verwierf de rapper door haar deelname aan De Slimste Mens, waarna ze al snel haar eerste clubshow, Noorderslag én Lowlands op de kop zette.

Met al die bekendheid én een toffe tweede EP op zak, Elmers, is Elmer klaar voor meer. Zo gaat ze in het najaar weer op clubtour, en doet ze natuurlijk Simplon aan!