Elius Inferno & The Magic Octagram + Feral Tides - Simplon

Elius Inferno & The Magic Octagram + Feral Tides

Do 25 Oktober 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Rock
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Ruim 3 jaar geleden vond Elius Inferno haar oorsprong in hartje London. Als geesteskind van Elio di Menza en David Guitto. Mannen die niet enkel als muzikanten door het leven gaan, maar ook als hechte vrienden. Terwijl David in London woonde en optrad met de Florentijnse band ‘Hacienda’, kreeg hij de reeks nieuwe opnames van Elio onder zijn neus gedrukt en was hier erg van onder de indruk. Het idee om de krachten te bundelen en als duo samen muziek te componeren en producen was geboren. Met steun van een scala aan lokale bands uit London werd ‘Elius Inferno & The Magic Octagram’ geboren.

In 2015 debuteerde de formatie in het voorprogramma van de Braziliaanse psychedelische band ‘Os Mutantes’. Hierna waren de mannen op verschillende podia binnen én buiten London te bewonderen. De Italiaanse roots zorgen er ook voor dat zij in Rome en Bologna hun naam in het programmaboekje wisten te drukken, waar menig lokale band een puntje aan kan zuigen.

Hun 1e album ‘Rat in space’ werd opgenomen in Puglia en kwam uit in januari 2018. Sindsdien zet de band hun zeilen strak bij en zet koers naar de grotere podiumplekken binnen Europa. Op 25 oktober zijn de zuidelijke heren te bewonderen in de bovenzaal bij UP. Dit kan enkel en alleen maar goed gaan!

Dat psychedelische bluesrock geen grenzen kent, wordt wederom bevestigd door de ijzersterke formatie uit het hoge noorden van ons land. Feral Tides sleept je mee naar de rumoerige periode waar dit genre haar oorsprong vond. Een geestverruimende ervaring waar deze heren met hun arsenaal aan instrumenten het concept ‘psychedelische bluesrock’ in een mal van de 21ste eeuw gieten. Het geluid uit het verleden valt in het heden ook te bespeuren: denk aan bands zoals DeWolff of Tame Impala waar de sound van Feral Tides mee vergeleken kan worden.

Bepakt met een saxofoon, een knetterend rockorgel en hallucinogene gitaarsounds heeft de band al menig zaal plat gespeeld. Live trekt de band je mee in een sfeervolle en bovenal energieke trip. Waar zij het podium al eens deelden met strijkers en blazers staan ze zelf ook garant voor een legendarische avond. Met vette recensies vanuit 3voor12, een bult aan ervaring en een chronische kick-ass mentaliteit mogen wij bij UP in onze handjes knijpen en ons gelukkig prijzen met zo’n strakke band als Feral Tides!