As Elephants Are - Simplon

As Elephants Are

+ Model Depose

Wo 23 September 2015
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Indie / Pop
Koop tickets
Links

Een paar jaar geleden begon het allemaal als schoolproject, maar inmiddels is de jonge Britse indie band As Elephants Are goed op weg naar het grote succes. In hun thuisland wordt het viertal al gezien als een van de grote talenten van 2015. Inspiratie komt van bands als Bombay Bicycle Club en The Maccabees, voorbeelden waarmee de vier heren graag worden vergeleken. Volgens de Britse pers zal het ook niet lang duren voordat As Elephants Are net zo groot is als deze bands. Met hun catchy refreinen en scherpe gitaarpartijen wordt een fris geluid neergezet, dat ook buiten landsgrenzen al ruim ontdekt is.

In februari dit jaar verscheen de EP ‘Crown’ en de gelijknamige single is in Nederland goed opgepikt door radiozender 3FM. Voor deze single zat de band in de studio met Andy Savours (bekend van o.a. The Pains Of Being Pure At Heart en My Bloody Valentine). Het succes van de single bracht As Elephants Are afgelopen voorjaar naar London Calling en voor het najaar staat de eerste Europese headline tour op de planning, waarmee we de band graag in Simplon ontvangen.

Support komt van het Groningse gezelschap Model Depose. Het is moeilijk om de muzikale indentiteit van het vijftal in een hokje te stoppen, maar het komt ergens uit op synthpop, indietronica, synthwave en electrorock. Het zijn echter de met emotie geladen, sterke zangpartijen, de zinderende synthesizermelodieën, de scherpe gitaren, en de groovende ritmesectie die Model Depose herkenbaar eigen en toonaangevend maken. Door de jaren heen ontwikkelden zij via een tweetal EP’s, ‘Untitled’ (2011) en ‘Nightwatch’ (2013), hun geheel eigen sound.