Electric Fiësta - Simplon

Electric Fiësta

+ MAARIS + DJ fonkymonky + DJ Eepee

Za 18 Maart 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 00:00 uur Aanvang: 20:00 uur Ticket: €7,50 Deur: €10,- Genre: Blues / Rock / Funk
Koop tickets
Links

Electric Fiësta is de naam van een collectief muzikanten en artiesten ontstaan in Jazzcafé De Spieghel. In wisselende samenstelling, aangevuld met gasten uit binnen- en buitenland, speelt de groep eigen werk en covers. Samen met het deels geïmproviseerde karakter vormen de gedeelde passie voor muziek en het zichtbare spelplezier dat een optreden van Electric Fiësta garant staat voor een uniek concert. In samenwerking met Simplon is het concept uitgebreid en wordt de muzikale verwennerij compleet met andere artiesten, bands en DJ’s!

DJ fonkymonky
Om de muzikale smaakpapillen goed op smaak te brengen beginnen we de avond met een set met de subtiele platenkeuze van DJ fonkymonky.

MAARIS 
Mariska Brink en Chiron Schut hebben doordachte, en niet geheel standaard bluessongs geschreven. De rauwe blues stem van de frontvrouw, het bijzonder sterke gitaarspel van de gitarist, het huilende geluid van de Hammond waarop zelfs de bas wordt gespeeld en de heerlijke drumpartijen zorgen ervoor dat je even terug in de tijd gaat.

Electric Fiësta Mother’s Finest Special
Met gitarist Marcel Smit als spil is hier een gezelschap topmusici aan het werk; de fijnste muziekavonturiers van Groningen aangevuld met speciale gasten. Eigen werk en stukken van uiteenlopende genieën als Frank Zappa en Prince worden met veel gevoel voor muzikaliteit van het podium geslingerd.

Deze editie zal in het teken van de Amerikaanse band Mother’s Finest staan, welke begin jaren zeventig door het zangers echtpaar Joyce ‘Baby Jean’ Kennedy en Glenn ‘Doc’ Murdock  is opgericht in Atlanta, Georgia.

DJ Eepee
Een jamsessie met de crème de la crème van de Groningse muzikanten scene zal de nacht verder inluiden met, ter afsluiting voor de echte muziekminnende liefhebbers die er geen genoeg van krijgen, een afterparty. Platenconnaisseur DJ Eepee verzorgt hierbij een dampende set waarbij uitsluitend vinyl gedraaid zal worden.