Electric Fiësta - Simplon

Electric Fiësta

+ Hollow Men + Tollak + Bufu Sanna & more

Vr 11 November 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 00:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €7,50 Deur: €10,- Genre: Rock / Pop / Funk
Koop tickets
Links

Electric Fiësta is de naam van een collectief muzikanten en artiesten ontstaan in Jazzcafé De Spieghel. In wisselende samenstelling, aangevuld met gasten uit binnen- en buitenland, speelt de groep eigen werk en covers. Naast instrumentale composities, o.a. Frank Zappa en Billy Cobham, begeleiden de muzikanten diverse lead vocalisten en solisten. Samen met het deels geïmproviseerde karakter vormen de gedeelde passie voor muziek en het zichtbare spelplezier dat een optreden van Electric Fiësta garant staat voor een uniek concert. In samenwerking met Simplon is het concept uitgebreid en wordt het feest compleet met andere acts en DJ’s!

LOUNGE
Met de subtiele platenkeuze van DJ fonkymonky worden de muzikale smaakpapillen op smaak gebracht. Verdere omlijsting tussen de concerten wordt verzorgd door DJ Eepee (vinyl). 

TALK
‘Discovering the musical subconscious’ De meeste mensen denken van zichzelf dat ze niet bijzonder muzikaal zijn. Maar muzikale vaardigheden zijn ingebed in ieder van ons, en de verbinding met muziek is een wezenlijk onderdeel van wat ons tot mens maakt. Tijdens TEDxGroningen mei 2016 heeft multi-instrumentalist, componist, zanger en maestro Tollak Ollestad (Earth Wind & Fire, Al Jarreau) zijn indrukwekkende Talk gehouden waarin het muzikale onderbewustzijn en ‘implicit learning’ op indrukwekkende wijze worden belicht. Het bijwonen van deze bijzondere presentatie is niet alleen leerzaam maar ook een experience.

CONCERTS

Hollow Men
Opgericht door songwriter Joris J. Mellema sloot in juni 2015 Rutger Odding (gitaar, zang) aan en in de maanden daarop is Hollow Men uitgegroeid tot een volledige band met Pelle Rigter (basgitaar), Savan Noija (drums) en Tom Beijering (gitaar). De basis van de muziek van Hollow Men is akoestisch, vandaar het woord ‘hollow’ zoals de body van een akoestische gitaar. Het resultaat is steeds weer verrassend waarbij diverse (ook elektrische ) instrumenten, sounds en stijlen worden gebruikt! De band heeft als inspiratie o.a. Kings of Leon, Coldplay, Bear’s Den, Biffy Clyro etc. Veel samenzang en een duidelijke dynamiek maken de muziek toegankelijk en spannend om naar te luisteren. De autobiografische teksten en donkere klankkleuren kenmerken de muziek. Hollow Men is nu compleet en heeft duidelijke toekomstplannen: Spelen, spelen en nog eens spelen!

Tollak Ollestad
Zijn naam behoeft geen introductie meer: internationaal musicus, educator/mentor en yoga docent. Begeleid door zijn eigen band worden recente eigen composities met passie en spelplezier gebracht. Niet te missen voor de liefhebbers van grandioos mondharmonica spel van wereldklasse!
 
Electric Fiësta feat. Bufu Sanna
Met gitarist Marcel Smit als spil is hier een gezelschap topmusici aan het werk, de fijnste muziekavonturiers van Groningen aangevuld met speciale gasten. Eigen werk en stukken van uiteenlopende genieën als Frank Zappa en Prince worden met veel gevoel voor muzikaliteit van het podium geslingerd. “no matter who penned the framework, it’s added to, reinterpreted with magical musical finesse and delivered dangerous”. Bufu Sanna Artiestennaam van de Groningse powerhouse vocaliste Sandra van den Steen. Haar laatste wapenfeit is het dit jaar uitgebrachte album ‘Music To My Soul’. “Loepzuiver, diepgang, krachtige stem, exotisch” schrijft de pers over deze artiest. 

CLUB ZOO 
De avond zal in stijl worden afgesloten met een afterparty.